Blog
0   8

Kære lærere. Mange tak for hjælpen med at lave en god læreruddannelse

Abonner på nyt om Dansk som andetsprog i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Mange tak til alle jer som bidrager til at studerende i dansk som andetsprog på læreruddannelsen, Københavns Professionshøjskole, bliver dygtige kommende folkeskolelærere. Vi har brug for jer på mange niveauer, og de sidste år har vi nydt godt af alt fra observationer af jeres praksis til reelt samarbejde hvor I, som eksperter, udfordrer os.

Vi er blevet inviteret inden for mange gange og tusind tak for det!

Sidste semester var der en hel del lærere i almenklasser med flersprogede elever og i modtagelsesklasser, som åbnede døren for små grupper af studerende, der var i gang med at specialisere sig i dette fagområde. Der var endda også en lærer som sørgede for, at mine studerende og jeg kunne observere undervisning i forskellige klasser på samme tid. BA-studerende, hvis afsluttende projekter står og falder med at de får adgang til praksis, blev også for det meste mødt med imødekommenhed. Lige nu er mine studerende i gang med at observere flersprogede elever og fagundervisning, og selvom nogle få er blevet afvist et par steder, så er det vist lykkedes alle at få aftalt en observation. Tak for jeres overskud!

Vi er i København, så der er heldigvis mange skoler og heldigvis mange lærere, som synes, det giver mening, at lærerstuderende har kontakt til folkeskolen ud over praktikperioderne. I skulle bare vide, hvor meget det betyder for indsigt og refleksion at have observeret virkelig praksis gennem faglige briller, når målet er at blive klogere på hvordan og hvorfor sammen med andre studerende og undervisere. Tak for hjælpen!

På læreruddannelsens specialiseringsmoduler i dansk som andetsprog har vi etableret et meget berigende samarbejde med en flersproget skole. Lærere, leder, pædagoger og andre af skolens ressourcepersoner præsenterer hvilke udfordringer, de møder i deres profession, de hjælper med at igangsætte refleksioner over muligheder og begrænsninger, hvorpå de studerende arbejder innovativt med at udvikle løsninger. I slutningen af semesteret leveres disse løsningsforslag tilbage til skolen og til andre interesserede. Tak for at I vil være med og for at I bruge jeres professionalitet til at inspirere og motivere de studerende! Og tilsvarende tak til to hold af lærere i modtagelsesklasser, som vi samarbejder med i et andet specialiseringsmodul. Tak for at møde os, gøre rede for hvordan I arbejder og på den baggrund formulere et opdrag til de studerende og os der underviser på modulet. Tak for at I kommer retur og tager imod vores løsningsforslag med konstruktiv kritik.

Artiklen fortsætter under banneret

I en evaluering sagde en studerende: ’Det er så motiverende at samarbejde med lærere i folkeskolen, men det er vildt, at I tror på, at vi kan levere noget, de kan bruge”.

Selvfølgelig tror vi på det, og tak for at I også tror på det og på dem, der lige om lidt bliver jeres kollegaer.

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket Dansk som andetsprog er for alle, som underviser i dansk som andetsprog eller har interesse for undervisning af flersprogede elever og nyankomne.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
845 andre er allerede tilmeldt