Blog
1   11

“Yet”

Abonner på nyt om Engelsk-bloggen i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

The most powerful word in your vocabulary!

Jeg er netop i gang med at læse Carol Dwecks bog ”Mindset”.

Hendes pointe er, at vi mennesker groft sagt har to forskellige verdensopfattelser. Enten har vi et såkaldt 'growth mindset', hvor vi tænker, ”det kan jeg gøre noget ved”, eller et 'fixed mindset', hvor vi tænker, ”lille mig vil aldrig kunne ændre denne situation”.

I vores undervisning skal vi selvfølgelig forsøge at motivere vores elever til at have et 'growth mindset', til at tro på deres egne evner og ikke give op. Vi kender alle den situation, hvor en elev på forhånd opgiver, fordi hun synes, at det er for svært, eller at han ikke er god nok/dygtig nok … Så er det, at vi skal få eleven væk fra sit 'fixed mindset' og over i et 'growth mindset'.

Ærlig talt er dette jo ikke særlig nyt eller banebrydende … Det falder også fint i tråd med det, som motivationsforskere (for eksempel Zoltan Dörnyei) har sagt i mange år.

Artiklen fortsætter under banneret

Men det, der fangende min opmærksomhed, var Dwecks bemærkning om, at det vigtigste ord i mit ordforråd som lærer er ”yet” (endnu).

Når vi møder en elev, som siger, ”jeg kan ikke”, skal vores svar være ”yet”.

Vi skal fortælle eleven, at udfordringer er en del af spillet, og at læring er en længere proces. Så det kan godt være, at du (elev) ikke kan det lige nu, men det kommer du til. På den måde kan vi skabe et 'growth mindset' hos eleverne og mulighed for udvikling. J


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Engelsknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Sproglærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.602 andre er allerede tilmeldt

Tysk og fransknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for fagene. I samarbejde med Sproglærerforeningen, Tysklærerforeningen og Fransklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
893 andre er allerede tilmeldt