Blog
0   0

Traineeuddannelsen undergraver den ordinære uddannelse!

Abonner på nyt om Maja Skousbøll i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Den nye traineelæreruddannelse er genstand for stor kritik, er den berettiget?

Den nye traineeuddannelse er genstand for megen snak både på mit studie og i medierne. På mit studie er mine medstuderende meget venligstillet over for den, flere af underviserne mener den undergraver den ordinære uddannelse, mens jeg synes at kunne spore både for og imod i medierne.

Vælger skolelederen den billigste løsning?

Nu vel, jeg kan godt forstå nogle af kritikpunkterne, eksempelvis at en skoleleder kunne være fristet til at ansætte en trainee frem for en færdiguddannet lærer og dermed spare på løningen. Men ved Gud, jeg håber den økonomisktrængte og forhåbentlige fiktive skoleleder vælger en trainee på baggrund af kvalifikationer og med en fremtidig fastansættelse i tankerne, og ikke kun på grund af den økonomiske gevinst.

Skal uddannelsen så reduceres? 

Artiklen fortsætter under banneret

Et andet kritikpunkt går på, at en udbredelse af traineeuddannelsen kan resultere i en reducering af læreruddannelsens længde. Dette er måske et reelt kritikpunkt, da politik ikke altid er rationelt, men jeg håber ikke en forringelse i den størrelsesorden foretages uden en gennemgribende undersøgelse af konsekvenserne heraf.

Uddannelsestransformation

I stedet for at sætte den ordinære og den nye uddannelse op imod hinanden som to kamphaner i et velafgrænset bur kunne man tænke dem som et partnerskab, der sammen kan danne grobund for en unik dansk model for læreruddannelsen. Netop her ser jeg et stort potentiale! 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Lærerstuderendenetværket er for alle lærerstuderende samt andre med interessere for læreruddannelsen. I samarbejde med Lærerstuderendes Landskreds.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
416 andre er allerede tilmeldt