Blog
1   7

De nye læseplaner og vejledninger

Abonner på nyt om Folkeskolens religionsrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Ministeriet har udgivet nye læseplaner og undervisningsvejledninger til alle fag. Men hvor mange har opdaget det?

“Hvad tænker du om den nye læseplan og vejledning?” spurgte jeg en kollega den anden dag. Hun lignede et stort spørgsmålstegn. “Der er kommet nye læseplaner for alle fag,” fortsatte jeg. Det havde hun ikke hørt det mindste om. 

Jeg undrede mig lidt, men spurgte i tiden herefter kollegaer rundt omkring på egen og andre skoler. Og resultatet var meget nedslående. Det var et absolut fåtal, der vidste, der var kommet nyt fra ministeriet og der var endnu færre, der havde læst det. 

Forandringsværing 

Måske er det ikke så underligt, man ikke længere orienterer sig. Jeg kan på stående fod ikke huske et skoleår de sidste 10 år, hvor der ikke er kommet ændringer i mål, prøvekrav eller lignende. Og altid inde i et skoleår, hvor årsplanerne længst er lagt. 

Artiklen fortsætter under banneret

Det er måske en beskyttelse af sig selv og et forsøg på at mindske arbejdspresset, at man ikke tjekker op på, om der er noget nyt? 

Ansvar

På den anden side bør ledelsen på den enkelte skole vel være dem, der orienterer lærerne om ministerielle nyudgivelser og sørger for, den enkelte lærer og fagteam har tid til at gennemgå dem?

Indhold 

Denne gang er der i mon optik god grund til at se på den nye plan. Læseplanen er skrevet op mod fagformålet og folkeskolens formål. Målbindingerne er løsnet og der er større råderum for den professionelle lærer. 

En opfordring 

Jeg vil opfordre jer alle til at tage et kig på de nye publikationer – hvem ved, måske man bliver glædeligt overrasket? 

 

emu.dk/grundskole/kristendomskundskab/laeseplan-og-vejledning 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Religionsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Religionslærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
987 andre er allerede tilmeldt