DLF-kongres '19
0   2

Lizette Risgaard til lærerne: I gør en forskel

Folkeskolen er vigtig for sammenhængskraften – her er alle lige meget værd. Uden jeres gejst er der ingen folkeskole. Jeg håber, I får en arbejdstidsaftale i en overenskomst, sagde formanden for Fagbevægelsens Hovedorganisation på lærernes kongres.

Formand for Fagbevægelsens Hovedorganisation Lizette Risgaard talte om folkeskolens vigtighed, om fællesskabet og om lærernes  betydningsfulde arbejde, hvor de er med til at forme børnene som demokratiske medborgere og med til at forme samfundets fremtid.

"Uden jeres gejst er der ingen folkeskole. Det er jer, der får skolen til at lykkes og tak for det! I gør en forskel. Det er lærerne, der er med til at forme, hvad børnene bliver til og hvem de bliver. Det kan slet ikke værdisættes", sagde hun.

Artiklen fortsætter under banneret

Lizette Risgaard talte om den tidligere regerings nedskæringer efter grønthøstermetoden og at hun ser en regering nu, der vil i en anden retning - og at Danmark trænger til et løft.

Og om presset på arbejdsmarkedet, på nedslidningen i arbejdet. At den ikke udelukkende rammer de fysisk hårde job som brolægger og rengøringsassistent men at vi også skal huske de psykisk hårde job.

"Det slider at  opleve hårde ord, slag, spark og spyt. Det er klart uacceptabelt og det skal vi tage hånd om. Det forventer jeg også, at en ny regering vil", sagde hun til kongressens klapsalver.

"Det leder mine tanker hen på en ny arbejdstidsaftale. Giv Anders en hånd. Han kæmper for jer". Kongressen klappede taktfast.

Lizette Risgaard fortalte, at lærerne har fået en Arbejdstidskommission og at det er et skridt på vejen til en arbejdstidsaftale i en overenskomst.

"Det er der en arbejdstidsaftale hører til og ikke i en lov. Jeg håber, I får en ny arbejdstidsaftale. I fortjener opbakning".

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ