Blog
0   6

Er Harry Potter slidt og gammeldags?

Abonner på nyt om Marshall i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Jeg troede at alle børn kendte Harry Potter og kendte alt til Potteruniverset. Min 5. klasse er helt vilde med Harry Potter, og de fleste har aldrig hørt om Potter.

Jeg troede at Harry Potter-universet var en slidt og overbrugt fortælling både i bogform og film.

Mine elever i femte klasse blev omgående fanget af den første film, Harry Potter and the Philosopher's Stone. 

Nu kan man diskutere om man skal starte et undervisningstema med en film eller skabe et ordforråd inden. Jeg vovede pelsen og viste filmen. Eleverne var enormt engagerede. 

Vi skal nu i gang med at trække engelske ord ud af filmen. Der findes et væld af ressourcer på nettet. Den engelsktalende verden er på mange måder stadig analog, så jeg printer en del af de forskellige word search ark. Dertil er der Kahoot og andre digitale opgaver. Der skal eleverne eksempelvis skrive sætninger og små historier i Min Uddannelse, med de ord vi har fra den fælles gennemgang af opgaverne.

Artiklen fortsætter under banneret

Eleverne skal også læse og have noget af selve bogen læst højt på engelsk. Det kan man heldigvis kopiere med nogenlunde samvittighed, når man holder sig til et uddrag.

Det er på mange måder fascinerende, at den voldsomme opmærksomhed Harry Potter-universet tiltrak sig, har skabt en mættet fornemmelse hos mig. Femte klasse derimod er helt klar på en rigtig god historie. Jeg fornemmer et godt forløb der åbner nogle øjne og ører til engelsk.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Engelsknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Sproglærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.732 andre er allerede tilmeldt