Kristendomskundskab
0   7

Elever i kristendomskundskab blev topscorere med 12-taller

Flere end hver fjerde 9. klasses elev, der gik op til sommerens afgangsprøve i kristendomskundskab, opnåede den bedst mulige bedømmelse og fik 12. Det skyldes, at det lykkes at gøre faget virkelighedsnært for eleverne, mener religionslærernes formand.

Hele 28 procent af de elever, der landet over gik op til udtræksprøven kristendomskundskab ved sommerens afgangsprøver i folkeskolen, opnåede topkarakteren 12.

Dermed blev eleverne i kristendomskundskab de absolutte topscorere ved folkeskolens afgangsprøver - foran mundtlig dansk og mundtlig engelsk, hvor henholdsvis 27 og 26 procent af eleverne scorede 12.

Det viser en kulegravning, som folkeskolen.dk har foretaget af Undervisningsministeriets netop offentliggjorte tal med karakterer og karaktergennemsnit fra folkeskolens afgangsprøver i 9. klasse. Samlet set tegnede eleverne i kristendomskundskab sig også for det højeste karaktergennemsnit på 7,9 - fuldstændig på linje med mundtlig dansk og mundtlig engelsk.

138 elever fik 0

Artiklen fortsætter under banneret

I alt 9.229 elever trak kristendomskundskab, og heraf præsterede ikke færre end 2.572 så godt, at det blev takseret til et 12-tal. 1.972 elever opnåede et 10-tal, mens fire elever i den anden ende af skalaen måtte tage til takke med et -3. 138 elever fik 0.

Folkeskolen.dk har spurgt formanden for Religionslærerforeningen, John Rydahl, om han har en forklaring på, at eleverne præsterede så imponerende i kristendomskundskab.

"Hvis jeg skal give et skud fra hoften, så er forklaringen, at det efterhånden er lykkedes at få beskrevet et fag og et bud på, hvad god religionsundervisning er, som gør det, der står i folkeskoleloven - nemlig tager udgangspunkt i elevernes behov og forudsætninger. Ved at der i faghæftet lægges op til, at man tager sit afsæt i det kompetenceområde, der hedder livsfilosofi og etik, så bliver det man arbejder med virkelighedsnært for eleverne", forklarer John Rydahl.

Og netop det virkelighedsnære i religionsundervisningen angår jo tilværelsens store spørgsmål, påpeger han - og fortsætter:

"Det vil sige, at her beskæftiger vi os med noget, der har stor relevans for eleverne. Derfor er interessen for faget, hvis det bliver lanceret på den rigtige måde, ganske, ganske stor. Og det afføder jo, at man sætter sig ind i stoffet. Og hvis det er sådan noget, der kommer til udtryk i et højt resultat, så er det jo skønt", siger religionslærernes formand.

Det samlede karaktergennemsnit ved folkeskolens afgangseksamen var i skoleåret 2018/2019 på 7,4, og 15,8 procent af eleverne opnåede et gennemsnit på 10 eller derover. Det var nogenlunde på niveau med året før, fremgår det af tallene fra Undervisningsministeriet.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Religionsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Religionslærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
992 andre er allerede tilmeldt