Debat
1   15

Alle kan bygge insekthoteller- og lære om biodiversitet

I denne uge har vi haft vores årlige temauge, Skovserugen, på Skovshoved Skole. I vores værksted stod den på masser smådyr, træ, verdensmål og glade elever.

Mens det meste af landet har holdt naturfagsuge i denne uge, har vi holdt vores årlige Skovseruge.

Vi havde verdensmålene som vores overordnende målsætning på skolen, og i vores værksted, fokuserede vi på tab af biodiversitet i mål 15. 

Vi var ialt 27 elever og tre lærere, der tre dage i træk arbejde hårdt på at fremstille så mange insekthoteller som muligt, og som det fremgår af billederne, nåede vi en hel del.

Artiklen fortsætter under banneret

En bille er ikke bare en bille.

Vi oplevede tre interessante ting, som gjorde sig gælende i løbet af ugen:

For det første kunne alle være med. Vi havde fra anden til syvende klasse, og der var ikke et eneste tidspunkt, hvor en elev kom og spurgte, hvad de skulle lave. Det var ret tydeligt, når man så sig om i sløjdlokalet, hvor vi havde til huse. Insekthoteller kan fremstilles på alle klassetrin, og de store elever kan uden problemer hjælpe de mindre med det grovere savearbejde, en skrue, der ikke lige den vej, man gerne vil eller hvis man har fundet et søm af en størrelse, der får én til at overveje, om de mon mangler en teltpløk hos Cirkus Summarum.

Vi lagde ud med at vise nogle videoer fra Youtube om insekthoteller og dyreliv i haven, og de afklarede til fulde, hvad der var formålet med værkstedet samt hvor vigtig den lokale biodiversitet er. Den kan let skabes liv i haven eller på altanen året rundt, og der kræves forbløfende lidt. Gør det så en forskel? Ja, så afgjort.

Hotellerne var forhåndsbookede.

For det andet hentede vi genbrugstræ fra et større byggeprojekt på skolen og træ fra skoven. Når eleverne savede i de gamle grene, dukkede der naturligvis kryb op, men nu var fokus ændret fra bare at synes, dyrene var megaklamme til at have et insekthoteller, der var booket allerede inden de stod færdigt. Dem finder man ikke mange af på TripAdvisor. Desuden er det ret inspirerende at have hotellernes kommende gæster kravlende rundt på høvlebænken, men man arbejder.

  

For det tredje oplevede vi en kæmpe interesse for projektet på vores forældreaften i torsdags, og vi fik solgt hvert eneste hotel. Der er sikret vinterboliger til haveinsekterne i Skovshoved og omegn i de nærmeste år. Det har vores seje elever sikret.

God weekend derude.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Håndværk og designnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Foreningen for håndværk og design.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.282 andre er allerede tilmeldt

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.605 andre er allerede tilmeldt