Stefan Hermann: Nu stopper de løbende forringelser af uddannelserne

Nu stopper de løbende forringelser, som har betydet færre undervisningstimer, mindre feedback og mindre vejledning, lover en begejstret rektorformand Stefan Hermann, efter at regeringen gar aflyst omprioriteringsbidraget på uddannelser, herunder læreruddannelsen.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Omprioriteringsbidraget trådte i kraft i 2016 og skulle efter planen løbe frem til i hvert fald 2022. Det er den plan, regeringen i aftes har meldt ud, at den stopper, og dermed forbedres vilkårene for hele uddannelsesområdet. Alene for professionshøjskolerne ville planen have betydet samlede besparelser på akkumuleret 2,6 mia. kr. i 2022., oplyser Danske Professionshøjskoler, hvor rektor for Københavns Professionshøjskole Stefan Hermann står i spidsen for rektorerne.

"Det giver håb blandt vores studerende og blandt os med ansvaret for uddannelserne. Det er nu helt afgørende ikke alene at få stoppet besparelserne, men at få sikret et løft af uddannelserne til gavn for studerende og dernæst for borgere og samfund", siger Stefan Hermann i en pressemeddelelse.