Faglig fornøjelse
0   6

»Jeg er ingen Einstein til biologi«

»Jeg føler egentlig ikke, at jeg er en Einstein til biologi. Men det behøver jeg heller ikke for at være en del af talentlinjen Copenhagen Honours College på Københavns Professionshøjskole. Vi er blevet valgt på baggrund af vores ihærdighed for at lære og udvikle os, og den definition af et talent kan jeg meget bedre genkende mig selv i.

Selv om det er et hold for lærerstuderende med naturvidenskabelige fag, bliver vi ikke undervist i mikroorganismer eller kredsløb. I stedet har vi innovation, netværksdannelse og projektledelse.

Vi har også Journal Club, hvor vi læser en række forskellige artikler og rapporter om naturfaglig didaktik og bagefter bruger fire til fem timer på at diskutere emnerne. En gang lagde vi to lektioner sammen og diskuterede i otte timer. Det var fedt at få lov til at fordybe sig på den måde.

FAGLIG FORNØJELSE

Der findes regler, krav, elever og kolleger, der har indflydelse på lærernes undervisning. Nogle gange er indflydelsen positiv. Andre gange irriterende. Men lige meget hvad sker der noget godt en gang imellem. Vi spørger lærerne, hvornår de sidste gang gik ud ad skoleporten med løftet pande og smil på læben.

Mød lærerstuderende Anne Mette Maimann Al Ouf, der går på Copenhagen Honours College, Københavns Professionshøjskoles talenthold for naturfagsstuderende.

De studerende lægger 30 ECTS-point oven i deres læreruddannelse fordelt over fire semestre, som de blandt andet bruger på innovation, projektledelse og partnerskabsprojekter.

Vores diskussioner og undervisning har gjort mig mere kritisk. Jeg er eksempelvis begyndt at tænke mere over, hvorfor ét emne er vigtigere at lære om end et andet. Det gælder, både når jeg selv skal udvikle et undervisningsforløb, og når jeg undervises på læreruddannelsen.

Det bedste ved at være en del af Copenhagen Honours College er vores projekter med partnerskabsskolerne. Alle projekterne er forskellige. Mit projekt handler om åben skole, hvor jeg kontakter samarbejdspartnere, udvikler undervisningsforløb og evaluerer. Jeg har for eksempel arrangeret, at en 5.-klasse skal besøge en skovfoged og lære om naturgenopretning.

Artiklen fortsætter under banneret

På læreruddannelsen lærer vi, at rammefaktorerne, det vil sige arbejdsvilkårene og rutinerne på skolerne, er det, der særligt får betydning for vores arbejde som nyuddannede lærere. I vores projekter med partnerskabsskolerne får vi erfaring med, at vi sagtens kan ændre på rammerne, hvis vi selv tager initiativet. Det er faktisk hele ideen bag Copenhagen Honours College. Vi skal blive lærere, der tør lede projekter og tage nye initiativer ude på skolerne«.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Lærerstuderendenetværket er for alle lærerstuderende samt andre med interessere for læreruddannelsen. I samarbejde med Lærerstuderendes Landskreds.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
396 andre er allerede tilmeldt

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.553 andre er allerede tilmeldt