Blog
1   85

Klimaentusiast eller blot en fridag?

Abonner på nyt om Folkeskolens danskrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

I min dansktime i fredags havde jeg kun seks elever i min klasse. De resterende 14 elever havde, dog med forældrenes accept, valgt at tilbringe fredagen til klimademonstration inde i byen. Jeg kan kun bifalde, når unge mennesker går ind i en sag som denne, men jeg kan nu være i tvivl om alle mine elevers hensigt med fredagens fravær…

Foto: Privat/Trine Hemmer-Hansen

 

Denne blog henvender sig ikke til de super engagerede elever, der kaster sig ind i kampen for deres fremtid. Klimaet er en varm kartoffel disse år, og det bliver mere og mere tydeligt, at det står øverst på dagsordenen hos rigtig mange unge.

Dog må jeg også erkende, at det hos andre ikke har helt så høj en prioritering.

Artiklen fortsætter under banneret

Det erfarede jeg til klimademonstrationen i fredags, hvor flere elever gennem sociale medier kom til at afsløre sig selv.

For i stedet for at tage til kampen om kloden, så endte en hel del på McDonalds.

Mig bekendt har Mac forsøgt at skifte plasticsugerørene ud med nogle af papir (hvilket resulterede i, at milkshakes blev umulige at drikke, hvorefter man vendte tilbage til plast), men ellers har en tur på den gyldne måge ikke så meget med miljøet at gøre.

 

Målet med dagen?

Jeg kan acceptere, at man tager til demonstration uden forudsætninger eller mål med handlingen – for man kunne jo få noget med sig hjem. Man må i min bog gerne tage helt ”klima-tom” af sted og komme derfra med lidt i posen. Det kunne være et lille frø, der over tid kunne spire.

Men dem som blot så dette som en fridag sendte flere dårlige signaler. For det første fik de, som ikke havde fået tilladelse til at tage af sted, i klassen flere fastfood-opdateringer fra byens billige madsteder. Samtidig gik burger-folket glip af vigtig undervisning – og når det nu ikke blev erstattet med klima-info, så var det da trist, at en dag med læring gik til spilde.

Sidst men ikke mindst er det ærgerligt, at så vigtig en sag ikke bliver udnyttet af nogle af de unge, som denne dag valgte at benytte en dag i fremtidsperspektivets tegn som en fridag.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.106 andre er allerede tilmeldt