Klima
0   24

DLF: Lærerne må ikke tage en klima-pause

Mens unge mange steder i verden i dag holder endnu en klimastrejke-fredag, opfordres voksne på næste fredag til at holde en to-timers frokostpause i klimaets tegn. Danmarks Lærerforening opfordrer dog lærerne til ikke at deltage. De opfordres i stedet til at undervise om klimaet.

I dag samles elever og studerende i en række danske byer til endnu en klimastrejke. Det gør de som en del af 'Klimastrejke - Fridaysforfuture', som er en bevægelse startet af den svenske skoleelev Greta Thunberg.

På fredag i næste uge er det 'de voksnes' tur. Foreningen 350 Klimabevægelsen i Danmark og Den Grønne Studenterbevægelse opfordrer nemlig her - som en pendant til børnenes klimastrejke - til, at de voksne tager en forlænget frokostpause fra kl. 12 til 14. En pause, de kalder 'Break for Climate".

Artiklen fortsætter under banneret

Men de voksnes klimamanifestation bliver efter alt at dømme uden folkeskolelærernes deltagelse. Danmarks Lærerforening har skrevet til lærertillidsrepræsentanterne og understreget, at lærerne ikke må nedlægge arbejdet for klimaet. Skolelederforeningen har sendt det samme brev til lederne på skolerne.

Lærerforeningen og Skolelederforeningen understreger, at en strejke for klimaet vil være i strid med fredspligten på arbejdsmarkedet.

I stedet anbefaler Lærerforeningen lærerne at sætte fokus på sagen gennem deres undervisning, og i den forbindelse deler DLF undervisningsmateriale om klimaet - se link under artiklen.  

En række organisationer og enkelte virksomheder har besluttet at holde lukket, så deres ansatte kan gå til Ofelia Plads i København, hvor der er samling og taler. Det gælder blandt andet Dansk Cyklistforbund, Greenpeace og Mellemfolkeligt Samvirke, dagbladet Information og Merkur Andelskasse, skriver Information.

Nedenstående links er materiale med afsæt i Verdensmålene, Danmarks Lærerforening har sendt ud som forslag til undervisning den 27. september.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ