Engelsk
1   10

Ny Hr. Skæg-serie kan bruges i sprogundervisningen

Den kendte Ramasjang-stjerne Hr. Skæg er klar med en ny serie, der skal hjælpe til at vække børns nysgerrighed for sprog. Serien handler om Hr. Skægs nye hotel, og her bliver der talt 14 sprog.

"Do you speak English?"

Sådan lyder spørgsmålet, da Hr. Skæg noget overrasket og forvirret byder en russisk astronaut velkommen til sit nye hotel i første afsnit af den nye serie 'Hr. Skægs Hotel'.

I en ny serie på DR's Ramasjang har Hr. Skæg åbnet sit eget hotel, og som hotelejer bliver der brug for at kunne tale engelsk for at kunne tage godt imod en lang række udenlandske gæster.

Serien har til formål at vække børns nysgerrighed for sprog, og undervejs i serien bliver børnene præsenteret for hele 14 forskellige sprog.

Artiklen fortsætter under banneret

"I 'Hr. Skægs Hotel' fungerer engelsk som det fælles sprog, så Hr. Skæg kan tale med sine gæster, selvom de kommer fra fremmede lande. Men han lærer også et par gloser på gæsternes originale sprog. I løbet af serien bliver børnene præsenteret for disse sprog: engelsk, tysk, svensk, norsk, russisk, grønlandsk, færøsk, spansk, italiensk, fransk, kinesisk, japansk, arabisk, finsk og luganda (bantu)", lyder det i en pressemeddelelse for den nye serie.

"Historierne i 'Hr. Skægs Hotel' er designet til at blive forstået, selvom en stor del af dialogen foregår på engelsk. Nogle gange oversættes dele af dialogen, men ofte er situationerne forståelige gennem kropssprog og mimik", lyder det videre i pressemeddelelsen.

Serien bliver sendt på DR Ramasjang. Det første afsnit i serien blev sendt i torsdags, og det andet afsnit bliver sendt i dag kl. 17.15.  


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Engelsknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Sproglærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.522 andre er allerede tilmeldt

Tysk og fransknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for fagene. I samarbejde med Sproglærerforeningen, Tysklærerforeningen og Fransklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
806 andre er allerede tilmeldt