Debat

Ulighed i den centrale slutløn.

Kigger man på de centrale løndele, kan man konstatere, at der er forskel på slutlønnen for lærere på anciennitetsløn og lærere, der er ansat på grundløn.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Ulighed i den centrale slutløn.

Vi har en udfordring i Danmarks Lærerforening.

Lærere og børnehaveklasseledere oppebærer ikke den samme løn, når de når sidste løntrin.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Kigger man på de centrale løndele, kan man konstatere, at der er forskel på slutlønnen for lærere på anciennitetsløn og lærere, der er ansat på grundløn.

Faktuelt er forskellen i de centrale løndele på 1173,61 kr.om måneden, hvis man sammenligner en lærer på grundløn, som bor i lønområde 4 med en lærer på anciennitetsløn. Sammenligner man en lærer på grundløn fra lønområde 0 med en lærer på anciennitetsløn, er forskellen 1389,03 kr. om måneden.

Hvis vi skal den ulighed til livs, og det mener vi, at vi skal, så skal lærerne på grundløn hæves i løn, inden de sidste lærere på anciennitetsløn er gået på pension. Sker det ikke nu, vil det blive sværere at påvise den skævhed, der ligger i de centrale løndele for de to gruppers slutløn.

Hvis man tilsvarende laver sammenligningen for børnehaveklasselederne, er der en forskel i de centrale løndele på 131,62 kr. om måneden, hvis man tager udgangspunkt i løngruppe 4. En mindre forskel, der dog også skal rettes op på.

Lad det være sagt med det samme. Lærere, der tilhører gruppen med anciennitetsløn, har gjort og gør et fantastisk stykke arbejde, som mange elever har og har haft glæde af. Derfor er den løn, som denne gruppe oppebærer helt på sin plads og i den grad fortjent. Det samme kan man sige, om de lærere, som er i gruppen med grundløn, og som også i mange år har gjort præcist det samme og været præcist det samme for de elever, de har haft i skolen. Deres slutløn er bare mindre. Udviklingen for dem i De centrale løndele er ikke fulgt med udviklingen i lønnen for gruppen med anciennitetsløn. Og det er en udvikling, som ikke er rimelig.

I Danmarks Lærerforening har der ved kravopstillingen til OK18 været en forståelse for, at børnehaveklasseledernes løn ikke er fulgt med resten af deres kollegers løn. Derfor fik vi heldigvis aftalt et lønløft for børnehaveklasselederne. Det samme skal vi nu se at få klaret i forhold til forskellen mellem ansatte på grundløn og ansatte på anciennitetsløn.  Derfor vil vi i Egedal lærerkreds have fokus på denne problemstilling, og vi arbejder lige nu på at finde ud af, hvordan vi kan formulere et overenskomstkrav, som kan vedtages på OK- kongressen i 202 ved den endelige kravopstilling.   Derfor vil vi opfordre øvrige kredse til at forholde sig til problemstillingen og få sat skub i diskussionen i tide, så vi alle kan få den samme gode slutløn for det samme gode arbejde.

På vegne af Egedal Lærerkreds

Steen Herløv Madsen

Kredsformand

(Tjenestemand)

Powered by Labrador CMS