Blog
4   32

Dansk designhistorie i slutningen af timen...

Abonner på nyt om H&D-blokken i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Eller en boganbefaling

Nogle lærere slutter timerne med at sende eleverne tilbage til deres almindelige lokale/ud til pause når undervisningen er slut. Jeg har altid valgt at oprydning er fælles – og til sidst giver jeg lige besked om næste gang – hvis der er noget at meddele.

Det sidste år har jeg haft stor glæde af Marie Hugsteds bog: ”Den lille bog om dansk design.”

Jeg slutter ganske enkelt timen med at vi læser et enkelt opslag fra bogen. Bogen omhandler mange af de store danske klassiske designikoner, men også ting som vi ikke almindeligvis forbinder med dem. F.eks. mælkekarton, stikkontakt osv. 

En side om ugen – så kommer vi liiige tæt på dansk design historie i små bidder. Det sjove er at hver gang jeg starter læsningen om en given ting lyder det: Arhhh den kender lampe/stol kender jeg godt – den har min mormor/onkel osv..

Artiklen fortsætter under banneret

Når undervisningen slutter og vi har ryddet op, er der ofte ro på klassen når de forlader håndværk/design efter læsningen. 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Håndværk og designnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Foreningen for håndværk og design.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.317 andre er allerede tilmeldt

Lærerstuderendenetværket er for alle lærerstuderende samt andre med interessere for læreruddannelsen. I samarbejde med Lærerstuderendes Landskreds.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
462 andre er allerede tilmeldt