En 15-årig tager selfie med daværende formand for FN's generalforsamling Mogens Lykketoft.

Lykketoft kritiserer lovindgrebet i lærerlockouten i ny bog

Forløbet omkring lærerlockouten i 2013 og det efterfølgende lovindgreb over for lærernes arbejdstid er et eksempel på, at Helle Thorning-Schmidt var 'fejlcastet' som partiformand og statsminister, skriver tidligere partformand Mogens Lykketoft i en ny bog.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Mogens Lykketoft kritiserer også daværende finansminister Bjarne Corydon skarpt, skriver flere medier.

Ifølge dr.dk fremhæver Mogens Lykketoft i sin kommende bog "Forløbet omkring lærerlockouten i 2013 og det efterfølgende lovindgreb over for lærernes arbejdstid" som et af en række eksempler på, at Helle Thorning-Schmidt var 'fejlcastet' som partiformand, og at hends regeringstid var 'en tragedie for Socialdemokratiet'.

Mogens Lykketoft var formand for Folketinget i Helle Thorning-Schmidts regeringstid. Han har selv tidligere været formand for partiet, og senest har han været formand for FN's generalforsamling.

Ifølge netmediet Piopio langer han i sin selvbiografi også hårdt ud efter Bjarne Corydon, der var finansminister i Thorning-Schmidt-regeringen.

"Corydon var drevet af en efter min mening totalt skør idé om, at han ved at overtage væsentlige dele af Venstres politik kunne drive dem så meget til højre, at de tabte terræn til os", lyder der bl.a. fra Lykketoft.

Mette Frederiksen i ny bog: "Jeg undervurderede, hvor lange spor den konflikt ville trække"

Læs mere

Piopio

dr.dk