Emma Weiss Nielsen, 15, har vundet en pris på 2.000 euro.

15-årige Emma vandt specialpris ved EM i science

'Muhsik' til mejerikøer fik tirsdag den europæiske fødevareindustris specialpris ved EM i science i Bulgarien. Emma Weiss Nielsen vandt prisen i konkurrence med 150 andre unge fra hele Europa.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Køers mælkeproduktion stiger, hvis de hører musik i langsomt og vekslende tempo i stalden. Emma har udviklet en algoritme, der viser, hvordan musikken skal komponeres for at give det bedste resultat. Hun kalder projektet for "Muhsik - et produktionsoptimerende middel" og modtog 2.000 euro - omkring 15.000 kroner - ved EM i Sofia i Bulgarien. Emma vandt tidligere på året i Unge Forskeres konkurrence.

15-årig vandt forskerpris: Muhsik for køer øger mælkeproduktionen

"Det har været en kæmpe ære at få muligheden for at deltage - alle projekterne er helt vildt gode, og det at mærke de andres entusiasme for forskningen og samtidig dele ud af sin egen er helt fantastisk", siger Emma Weiss Nielsen i en pressemeddelelse. 

Der blev uddelt tre specialpriser til projekter med fokus på fødevarer og Emmas projekt vandt den overordnede pris.

EM i science - EUCYS - er et initiativ taget af Europa-Kommissionen for at fremme interessen for naturvidenskaben blandt 14-20 årige unge.  

"Jeg håber at anvende alt, hvad jeg har lært af mit arbejde og min deltagelse både i Unge Forskere og EUCYS i min videre gang i gymnasiet", siger Emma, der går på HTX i Fredericia.

Emma Weiss Nielsen blev udtaget til EUCYS, da hun i april vandt den danske finale i juniorrækken i Unge Forskere, som er arrangeret af det nationale naturfagscenter, Astra.