Blog
0   9

Undervisning med mindre tekst

Abonner på nyt om Folkeskolens religionsrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Undervisningen glider nogle gange lettere, hvis tekstmængden er mindre

I 8. klasse underviser jeg altid i religionerne, således eleverne får en god basisviden, inden jeg i slutningen af året går over til at undervise i de emner, de kan trække til prøven.

Tekst, tekst, tekst

I år har jeg rigtig mange elever, der har svært ved at kapere for store mængder tekst. Og selv om jeg altid har forsøgt at anvende det udvidede tekstbegreb, må jeg erkende, at det kan være svært  at finde egnet materiale i "basisreligionerne". Jeg har brugt grundbøger, der indeholder masser af tekst og ikke meget om, hvordan religionen ser ud i dag.

Små film jødedom

Artiklen fortsætter under banneret

Vi er nu nået til jødedommen, og jeg vidste, da jeg skulle lave forløb, at Jødisk Informationscenter er begyndt at lave små film om livet som jøde i Danmark i dag.

Hvad jeg ikke vidste var, hvor mange film der efterhånden er. Jeg og eleverne er især glade for filmene om bøn, shabbat, begravelse, kosher og filmen Ariella, der handler om at være ung jøde i Danmark. De er en rigtig god afløser for de klip, der er på dr.dk/skole. 

En af de ting, jeg er glad for er, at det bibelcitat, der er baggrund for ex et ritual, står på skærmen, så man får baggrunden med. Filmene, hvor det er unge jøder, der fortæller, er i øjenhøjde med eleverne i de ældste klasser.

Små film og billeder kristendom

Folkekirken.dk har efterhånden også fået lavet en række små film, fotoserier og interviews om ritualerne i kristendommen. Ligeledes er "fem skarpe om...." på dr.dk/skole også værd at se.

Fordele

De fleste elever er glade for at læse mindre og se mere. De fagligt svage elever har endog stor glæde af filmklippene. De kan tilegne sig samme viden som de andre - på samme tid.

En opfordring

Hvor ville det være fantastisk, hvis flere trossamfund lavede små oplysende film om at være kristen, muslim, Jehovas Vidne (forsæt selv) i Danmark. Film om hvorfor og hvordan man beder, går til nadver, bliver gift osv. Film af fem minutters varighed, der kan ses og evt bruges som kilde til prøven.

Videndeling

Kender du nogle gode links til små film eller fotos til vores fag? Del endelig i kommentarfeltet.

 

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Religionsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Religionslærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
979 andre er allerede tilmeldt