Læsning
0   7

14 ugers læsekursus hjalp ikke udsatte børn fagligt

Satspuljeinitiativet "Styrket Faglighed" havde ingen generel effekt på udsatte børns faglige kompetencer, oplyser uvm.dk.

Én af folkeskolens største udfordringer er, at elever med socioøkonomisk svag baggrund klarer sig dårligst - både socialt og fagligt. Og det giver gruppen af elever ringere forudsætninger for at klare sig godt fremadrettet.

Som en del af Satspuljeinitiativet lavede man forsøgsprogrammet "Styrket Faglighed". Det havde til formål at rykke børns trivsel og deres faglige kompetencer i dansk og matematik.

Evalueringen viser ud fra måling af de nationale test, at den samlede indsats ikke har haft effekt på elevernes faglige kompetencer, når man sammenligner børnenes resultater med elever, der ikke har været gennem forløbet. Samtidig viser den, at initiativet i varierende grad har haft en positiv effekt på trivslen blandt børnene.

Initiativet bygger på en todelt tilgang med skolerettede og skoleunderstøttede indsatser.

Artiklen fortsætter under banneret

I de skolerettede tilbud har elever være igennem et 14 -ugers læseforløb med yngre elever i dansk, og de har været igennem et 14-ugers forløb i matematik, hvor de har lavet øvelser med en lærer- eller pædagogstuderende.

I de skoleunderstøttende indsatser har bestået af et læsekursus på 16 uger, hvor eleven har læst med en forælder eller en omsorgsperson, og et tilbud hvor eleven i løbet af 16 uger har modtaget bøger, matematikmaterialer og spil.

Programmet "Styrket Faglighed" blev sat i gang i 2015 og har været drevet i et samarbejde mellem Socialstyrelsen og Styrelsen for Undervisning og Kvalitet.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.065 andre er allerede tilmeldt