Uskolet
0   20

Syvårig om nye elever i 0. klasse: »De ved ikke, hvor godt de har det«

De børn, som for nylig startede i landets 0.-klasser, er mere privilegerede, end de selv er klar over. Det mener et syvårigt barn, der selv netop har taget fat på 1. klasse.

»Alting var så nemt dengang«, mindes den vemodigt stemte elev. »Man var så dejligt fri for ansvar og forpligtelser. Man følte sig stor og betydningsfuld, og alle var stolte på ens vegne: Uhu, nu går du rigtigt i skole! Man kunne lege frit og ubekymret, og der var ikke alle de byrder og opgaver i hverdagen, som der er kommet her i 1. klasse. De ved ikke, hvor godt de har det«. Eleven, der altså nok bare er nødt til at konstatere, at tiden simpelthen flyver, og man bliver ældre, kan slet ikke forestille sig, hvordan det hele skal gå næste år i 2. klasse.

Artiklen fortsætter under banneret

Uskolet er Folkeskolens bagside med satire, som ikke umiddelbart går meget op i fakta. Skulle enkelte navne, hændelser eller undervisningsministre alligevel føles bekendte, er man velkommen til at tro, hvad man vil.

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ