Historie
0   0

Film om radikalisering, Mellemøsten og anden verdenskrig

Filmfestivalen Buster sætter over 14 dage en række film for 3-16-årige på programmet i København. Der udarbejdes gratis undervisningsmateriale til filmene, som også vises som særligt tilrettelagte skolefremvisninger.

Rakel, Mohammed, Jenny og Torje overlevede terrorangrebet på Utøya. I dokumentarfilmen 'Rekonstruktion Utøya' mødes de i et tomt filmstudie i Nordnorge i to uger og i selskab med 12 andre unge og filminstruktøren Carl Javér.

De fire genskaber de traumatiske minder fra dagen, som de genopfører for hinanden i studiet. For at komme videre, og for at ingen nogensinde skal glemme.

Inden filmen vil der være oplæg af den tidligere operative chef for PET Hans Jørgen Bonnichsen, der som supplement til filmen vil fortælle om højreekstremistisk radikalisering i Vesten.

Filmen vises som en del af børnefilmfestivalen Buster, der løber af stablen i København over 14 dage fra den 23. september til 6. oktober. På programmet er flere film, der kan bruges i historie- og samfundsfagsundervisningen i grundskolen:

Artiklen fortsætter under banneret

"Tårnet" (5.-9. klasse), hvor den 11-årige Wardi bor i en palæstinensisk flygtningelejr i Beirut. Filmen er oplagt til et tema om den historiske Israel-Palæstina konflikt, og til at tale om, hvordan den tager sig ud i dag. Ekspert på området Leila Stockmarr vil klæde eleverne godt på i den historiske konflikt, efter udvalgte visninger. 

"De usynlige" (6.-10. klasse) er en doku-fiktionsfilm, der beretter om, hvordan 7000 jøder skjulte sig i Tyskland under Anden Verdenskrig med hjælp fra tyske allierede. Filmen giver en ny og unik vinkel ind i tiden under Holocaust, og her vil der også være et ekspertoplæg efter udvalgte visninger, når Tove Udsholt fra Jødisk Informationscenter kommer og fortæller om, hvordan det var at være et 'gemt barn' under Anden Verdenskrig. 

"Funan" (8.-10. klasse) skildrer en families kamp for at holde sammen under folkemordet i Cambodja i 1970'erne. Filmen giver et indblik i et af verdenshistoriens mest omfattende folkemord, men også et folkemord man ofte ikke lærer om i skolen. Efter udvalgte visninger vil Yon Yoeun og Sareth Hem fra Dansk-Cambodja foreningen give en personlig beretning om denne tid.

Billetter til almindelige skolevisninger koster 17 kr. pr. billet, mens billetter til et workshopforløb koster 600 kr. pr. klasse.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Historie- og samfundsfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for de to fag. I samarbejde med foreningen Falihos.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.379 andre er allerede tilmeldt