Anmeldelse Dansk indskoling
0   9

Originalitet efterlyses

Der findes efterhånden uendelig meget materiale og praktiske vejledninger til undervisning i dansk og matematik. Bogen ”Sammen om dansk” kan være udmærket som idékatalog til nye lærere og pædagoger. For den mere erfarne savnes nyskabelserne.

Sammen om dansk

Fakta


Titel
Sammen om dansk

Forfatter
Tina Therkildsen

Pris
498,75

Sider
150


Printsider til aktiviteterne samt skabeloner og oversigter findes også på bogens hjemmeside www.dafolo.dk/uu, hvorfra du kan printe eller gemme dem, ligesom nogle af dem kan redigeres

Forlag
Dafolo

”Sammen om dansk” er skrevet af Tina Therkildsen til understøttende undervisning. Formålet med materialet er at motivere lærere og pædagoger til et tæt fagligt samarbejde, hvor de planlægger undervisningen med fokus på elevens faglige udvikling. Man behøver ikke at være lærer eller pædagog for at bruge materialet, for en samvittighedsfuld vikar kan også få glæde af ”Sammen om dansk”. Men at bruge materialet slavisk til understøttende undervisning vil være kedeligt og trivielt.

Artiklen fortsætter under banneret

Planlægning af skolearbejdet ved hjælp af skemaer og skabeloner giver ofte ingen mening. Hvis den understøttende undervisning skal give mening for eleverne, ved de erfarne og professionelle lærere eller pædagoger godt, hvordan der skal planlægges.

Første del af materialet handler om det rent praktiske: de understøttende aktiviteter, hvordan tilrettelægges undervisningen, fordeling af opgaverne med en fælles struktur. Der findes skema og skabeloner til det hele. Anden del er de 30 aktiviteter. Tredje del består af oversigter over de aktiviteter, der hænger sammen.

Materialet indeholder aktiviteter til inspiration for læse- og skriveudvikling i 1. og 2. klasse. Hver aktivitet har en udførlig vejledning og henvisning til kompetenceområdet "læsning". Det pædagogiske princip i den understøttende aktivitet er læring gennem leg og kropslighed. Hver aktivitet tager 45 minutter at gennemføre. Det hører nok til sjældenhederne, at undervisningen i 1. og 2. klasse har fulde 45 minutter til understøttende undervisning. Der opstår altid uro efter et frikvarter eller forstyrrelser i timen, der skal løses, så det er svært at bruge det rå materiale, som det ligger her. Improvisation er også en del af god undervisning.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.242 andre er allerede tilmeldt