Anmeldelse It
0   7

Virkelig og virtuel

Teknologi i skolen har store konsekvenser for hverdagen og undervisningen. Denne bog har fagligheden i orden, men leder du efter konkrete løsninger, så led et andet sted.

Den hybride skole

Fakta


Titel
Den hybride skole

Forfatter
Birgitte Holm Sørensen, Karin Tweddell Levinsen

Pris
300

Sider
233

Forlag
Forlaget Klim

Bogen "Den hybride skole" er en videreudvikling af bogen "Skole 2.0" og fortsætter tråden om, hvordan skolen kan imødekomme rækken af samfundsmæssige forandringer, som teknologien og hastigheden, det sker i, afstedkommer. Bogen består af otte tematiserede kapitler, hvor det første er en læsevejledning, som guider læseren ind til bogens udgangspunkt og baggrund for resten af kapitlerne. De enkelte kapitler består af en kort introduktion, uddybning af kapitlets tema gennem bearbejdning og henvisninger til nyeste teori på området og en række caseeksempler baseret på forfatternes egen forskning.

Artiklen fortsætter under banneret

Som bogens titel antyder, ligger fokus på skolen og det forandrede klasserum. At være hybrid betyder i denne sammenhæng en sammensmeltning af det fysiske og det digitale rum. Hvor starter det ene, og hvor begynder det andet? Det får læseren flere bud på, og på hvordan det konkret manifesterer sig. Eksempelvis at skolens digitale miljø er gået fra specifikke datalokaler og udstyr med mere til allestedsnærværende teknologi. Kulturelt fra noget, man tager ind i undervisningen, til noget, som store dele af undervisningen er afhængige af, og som forventes er dagligt tilgængeligt. Dele af denne anvendelse træder desuden helt uden for de digitale rammer og ind i de fysiske gennem for eksempel GPS-løb, interaktive gulve med mere.

Bogen giver en række gode opdateringer og perspektiveringer på teknologiens indtog i skolen og uddannelsesverdenen. Man kunne måske også have bragt fokus på de mere kritiske perspektiver omkring digital teknologi i skolen vedrørende anvendelse og udfordringer. Som tidligere bøger af forfatterne virker bogen fagligt solid og velfunderet. Målgruppen må først og fremmest være undervisere og studerende på professionshøjskoler og gymnasier samt pædagogiske it-konsulenter. Jeg vil ikke mene, at bogen umiddelbart vil være interessant for lærere ude i praksis. Det skyldes først og fremmest mangel på praktisk anvendelse og et højt teoretisk niveau, som måske giver årsagen til teknologiske udfordringer i skolen, men ingen løsninger til hverdagsarbejdet med it i folkeskolen.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

It-netværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for it i folkeskolen. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.988 andre er allerede tilmeldt

PLC-netværket er for ansatte og andre med interessere for skolernes pædagogiske læringscentre. I samarbejde med Pædagogisk LæringsCenterForening. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
690 andre er allerede tilmeldt