Blog
4   70

Når en teammakker er sygemeldt

Abonner på nyt om Folkeskolens danskrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Vi kan alle sammen blive ramt af sygdom - både i kort eller længere periode. Fælles for sygdomsforløbene blandt de ramte er forhåbentlig samtaler, omsorg og forståelse fra skolens ledelse samt medarbejderne. Kollegaens fravær rammer dog ikke kun personen selv – for i skoleverdenen er teamsamarbejde en meget vigtig brik i hverdagen…

Foto: Pixabay.com/forglemmigej

 

Når en teammakker er sygemeldt over en længere periode, kan det mærkes. Der sendes blomster og mange positive tanker til den fraværende medarbejder – og med rette. For tankerne og omsorgen kan mærkes og bidrager til en positiv kollegial fællesskabsfølelse af, at vi kan stå sammen og passe på hinanden. De fleste er villige til at løfte i flok, når enkelte mangler.

Skolen og især ledelsen må dog ikke glemme de medarbejdere, som står alene tilbage – uden teammakker. Alle de arbejdsopgaver, der normalt plejer at blive fordelt på to klasselærere, ligger nu på én person.

Artiklen fortsætter under banneret

Det kan godt være, at der udefra kommer en vikar til at dække selve timerne, men al kommunikation mellem forældre, elever, medarbejdere og ledelsen ligger nu alene på den medarbejder, som er tilbage på skolen. Netværksmøder, forældremøde, skole/hjem-samtaler er nu dybt afhængig af blot én person – og det tærer på kræfterne. For den medarbejder, som står alene med det hele, kan godt blive glemt, hvis der ikke bliver bedt om hjælp. Al opmærksomhed er rettet mod den sygemeldte medarbejder, men den ’raske’ må ikke glemmes.

 

Opmærksomhed til begge sider

I en hektisk hverdag, hvor ledere hurtigt skal løse knudrede strukturer og få sammenhænge til at gå op, er det ofte soldaterne på lazarettet, man husker. Men de, som stadig kæmper videre i felten, skal også have en tanke. For de løfter ekstra i denne periode – uanset om de har fået en erstatning ind.

En fast teammakker er svær at erstatte fuldgyldigt – og derfor bør der naturligvis på forskellige niveauer være et ligeværd i den anerkendelse, opmærksomhed og bearbejdning af både den sygemeldte og den tilbageblivendes situation.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.256 andre er allerede tilmeldt