Blog
0   18

Vil du prøve noget spændende?

Abonner på nyt om Folkeskolens matematikrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Jeg har lige meldt mine elever til Nordisk Matematik Konkurrence. Det er en matematikkonkurrence for 8. klasse, men opgaverne er tilgængelige for alle, og der er rigtig mange gode opgaver, der kan bruges af resten af skolens elever.

Hvert år i november starter Nordisk Matematik Konkurrence op, og der bliver sendt opgaver til de deltagende 8. Klasser. Som lærer i 8. Klasse er det en ren foræring af rigtig gode problemløsningsopgaver. Men det gode er, at opgaverne også kan løses af elever i andre klasser end 8. klasse. Det er gratis for skolerne at deltage i konkurrencen.

Konkurrencen gør noget godt for elevernes motivation i matematiktimerne. Der går sport i matematiktimerne, når det på tid gælder om at finde frem til en løsning på et problem. Eleverne venter spændt på at modtage opgaverne til anden runde. Der udvælges 8-10 klasser på landsplan, der har opnået flest point i de 2 runder. Disse klasser deltager i semifinalen og vinderne herfra går videre til den endelige Nordiske finale.

Det er vel også en meget god del af historien, at Danmark 2018 vandt problemløsningsdelen i Nordisk Matematik Konkurrence.

Links til opgaverne:

Artiklen fortsætter under banneret

http://dkmat.dk/aktitivteter/nordisk-matematikkonkurrence/vindere-og-materialer-2018-2019/

Link til tilmelding:

http://dkmat.dk/aktitivteter/nordisk-matematikkonkurrence/

Tilmeldingsfrist er 1.11.2019


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Matematiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Danmarks Matematiklærerforening.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.296 andre er allerede tilmeldt