Blog
0   3

Besøg på Kvindemuseet

Abonner på nyt om Fraktion 4 - pensionisterne i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

”Seksualundervisning gennem tiden”

Århus Lærerforenings Seniorklub var til ”videnssalon” på Kvindemuseet i sidste uge.

Museets formidlingsinspektør, Anna Svenning, fortalte vidende og muntert om seksualundervisningens historie gennem 200 år. Fra 1800-tallets tusmørkepædagogik frem til vor tids undervisning. Vi var 37 deltagere, der måbende fulgte med i den grundige fortælling om de forskellige tiltag gennem tiden – eller mangel på samme. Selv i vores tid er der plads til forbedring.

Artiklen fortsætter under banneret

Efter en times foredrag fik vi kaffe og kage i museets café, og vi sluttede af med en rundvisning i museets samlinger.

Besøget var Seniorklubbens augustarrangement. Vi har et arrangement hver måned, undtaget juli måned.

På Århus Lærerforenings hjemmeside er lidt omtale og nogle billeder fra de fleste af de tidligere arrangementer og der er link til det aktuelle halvårsprogram.

www.aalf.dk/medlem/arrangementer-og-kurser/seniorarrangementer

Vi vælger en arbejdsgruppe på 6 personer + en suppleant på vores årsmøde i januar måned. Arbejdsgruppen laver et forslag til budget for seniorarbejdet på baggrund af vores ønsker til arrangementer i årets løb. Kredsstyrelsen tager stilling til vores forslag – som regel godkender de det – og indarbejder det i det budget for kredsen, der fremlægges på kredsgeneralforsamlingen.

Derfra har vi frie hændet til lave arrangementer inden for vores budget.

Tre af årets arrangementer ligger fast: årsmøde i januar, sommerudflugt i juni og julefrokost i december. De otte øvrige forsøger at vi lave så afvekslende som muligt og helst på rullende dage, så det ikke er de samme der er forhindret i at deltage. Vi pensionister er et travlt folkefærd, der deltager i mange aktiviteter. Et af arrangementerne forsøger vi at lave i samarbejde med "de aktive" medlemmer af foreningen, for at fastholde det kollegiale fællesskab med dem.

Pensionistarbejdet har forskelligt omfang og indhold i de forskellige kredse. Vi får inspiration fra hinanden i de forpligtende kredssamarbejders pensionistfora og på fraktion 4’s årsmøder.

Og måske er der flere, der vil dele deres erfaringer her på bloggen? Vi er jo ikke alle sammen med i et pensionistforum eller årsmødedeltagere.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Det faglige netværk Lærersenior er for lærere, som er pensioneret eller på vej dertil. I samarbejde med fraktion 4 - pensionisterne i Danmarks Lærerforening.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
546 andre er allerede tilmeldt