Blog
0   12

Kongres

Abonner på nyt om Fraktion 4 - pensionisterne i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Spændende emner på dagsordenen, der er ved at være klar med bilag. Valg af formand og næstformand, Folkeskoleidealet, "Er vi gearet til fremtiden", m.m.

Vedtægtsændringer.

Der er en vigtig ændring, der vedrører fraktion 4. Den drejer sig om kontingentfrihed for medlemmer, der er fyldt 75 år - en regel der har været gældende i mange år, men som er kommet noget i klemme med tilbagetrækningsreformen. Indtil sidste år fik man mulighed for at søge folkepension, når man fyldte 65 år men reformen ændrer folkepensionsalderen opad lidt efter lidt, måske ender det med, at man skal være i arbejde til man fylder 72 år. Lige nu er det sådan, at "de store årgange" er gået på pension, og de er fyldt 75 år eller gør det snart, og da nogle af dem er lærere, så er der mange kontingentfrie medlemmer, og derfor færre penge i kredsene til at lave pensionistarrangementer. Derfor forslaget om vedtægtsændringen af kontingentfrihed. Her bliver den knyttet til gældende folkepensionsalder for det enkelte medlem og er betinget af medlemskab af fraktion 4 i 12 år. Nu er det medlemmets alder og medlemskab af fraktion 4 i 10 år. Vedtægtsændringen er tænkt gældende fra 1/1 2021.

Artiklen fortsætter under banneret

Kattelem.

En anden vedtægtsændring åbner mulighed for at kunne blive medlem af DLF, fraktion 4 uden at betale for den udmeldte periode, senest 2 år efter pensionering, hvis man har arbejdet  i andre skoleformer, hvor DLF  ikke har overenskomsten, og man så har måttet være medlem af en anden fagforening. 

Hovedstyrelsesvalg.

I december skal vælges ny hovedstyrelse efter 4 år. Fraktion 4 har en plads hvor pensionerede medlemmer stemmer en pensionist ind. I den forløbne periode har jeg været hovedstyrelsesmedlem for fraktion 4. Det har jeg været meget glad for og entusiastisk kastet mig og  et fortsat foreningsarbejde. Ovenikøbet har jeg mødt mange dejlige mennesker.

MEN jeg genopstiller ikke. - Jeg har nogle helbredsmæssige problemer, så jeg har måttet indse, at det nok er bedst at stoppe. Håber at I til december stemmer min efterfølger ind.

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Det faglige netværk Lærersenior er for lærere, som er pensioneret eller på vej dertil. I samarbejde med fraktion 4 - pensionisterne i Danmarks Lærerforening.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
619 andre er allerede tilmeldt