Debat
0   6

GoCook Smagekassen er en klimakasse

Lad dine elever arbejde med bæredygtig fødevareproduktion på tværs af fagene - uden løftede pegefingre. 150.000 elever er allerede tilmeldt.

I årets GoCook Smagekassen nørder vi med madens klimaaftryk, madspild og bælgfrugternes betydning for klimaet, sundheden og madkulturen. Vi har inviteret Kaare og Emil – kendt fra TV - til at lære eleverne, hvorfor vi skal spise flere grøntsager og mindre kød. Eleverne vil også lære, hvorfor vi elsker kød og hvilken betydning kød har for vores ernæring.

Eleverne vil tilberede de lækreste veggie-sliders og forårsruller med råvarer fra smagekassen. Desuden vil de få opskrifter med hjem til familien, så de kan fortsætte derhjemme. Alle opskrifterne er både klima- og næringsberegnet, så de kan give anledning til at fortsætte klimasamtalen derhjemme.

Tilmelding senest d. 5. september GoCook Smagekassen er et gratis undervisningsforløb målrettet 4. til 7. klasse i madkundskab, natur/teknologi, biologi og understøttende undervisning. Hvis du tilmelder dig inden d. 5. september på skolekontakten.dk modtager du gratis undervisningsmaterialer med film og opskrifthæfter til hele klassen til 4-8 undervisningsgange fra uge 39. Uge 39 er klimauge på mange skoler, så sørg for at inddrage maden i klimaarbejdet.

I uge 43, 44 eller 45 henter du en GRATIS smagekasse med råvarer til veggie-sliders og forårsruller til 24 elever i en selvvalgt Coop-butik. Du må dog regne med op til 200 kr. til ekstra råvarer per smagekasse. Se listen på skolekontakten.dk

Vær med - også efter tilmeldingsfristen Hvis du ikke har nået at tilmelde din klasse til årets GoCook Smagekassen, kan du downloade alle materialerne gratis på skolekontakten.dk og/eller bestille gratis eksemplarer. Råvarerne skal du dog selv sørge for.  


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Ernæring og sundhedsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for madkundskab, sundhed og ernæring. I samarbejde med Foreningen for madkundskab.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
698 andre er allerede tilmeldt

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.445 andre er allerede tilmeldt