Blog
0   4

Min vigtigste opgave med et nyt billedkunsthold

Abonner på nyt om Folkeskolens billedkunstrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

I går viste jeg øjebliksbilleder fra billedkunst i 4.klasse og i dag havde jeg 5.klasse. Den største forskel var ikke deres produkter, men deres tro på sig selv, eller mangel på samme.

Når jeg får nye hold i billedkunst, så er det første jeg lægger mærke til, elevernes tro på dem selv eller mangel på samme. Jeg kalder det deres "faglige selvværd". Simpelthen deres evne til at tro på egne evner og muligheder i billedkunst, og deres vilje til at tro på at de kan udvikle egne evner og blive dygtigere.

Jeg bruger RIGTIG meget tid på, at få eleverne til at forstå, at det værste de kan sige til sig selv er "det kan jeg ikke finde ud af!". Jeg fortæller dem, at når deres hjerne hører dem sige sådan tilpas mange gange, så begynder den at tro på det, og så udvikler man sig ikke positivt.

Dernæst fortæller jeg dem, hvor vigtigt det er at fejle, hver eneste dag. For hvis man ikke fejler, så lærer man aldrig noget nyt. Hvis man ikke fejler, så bliver ens liv kedeligt, for det er når vi fejler, at vi lærer og udvikler os. 

Lige så stille opbygges deres faglige selvværd, med lige dele ros, konstruktiv ris, store forventninger og krav, for sidste nævnte er også medvirkende til, at de vokser. Når mennesker oplever at andre tror på dem, samtidig med at deres selvværd øges, så begynder de også selv at have tiltro til egne evner og muligheder. Det er ihvertfald min erfaring. 

Artiklen fortsætter under banneret

Min største succes i dag, var især disse to citater, fra skønne elever i 5.klasse :

Cool dreng: "Billedkunst er NICE!"

COOL pige :"Jeg har aldrig kunne li' billedkunst før. Det er faktisk ret fedt."

 

 

 

 

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Billedkunstnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med foreningen Danmarks billedkunstlærere.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.658 andre er allerede tilmeldt