Billedkunst
0   2

1.-klasser kan blive inspireret af Asger Jorn

Bogen ’100 eksperimenter vi kan lave derhjemme ved køkkenbordet’ bliver igen i år uddelt gratis til alle interesserede 1.-klasser. Sidste tog 50.000 skolebørn over hele landet mod tilbuddet.

"For Asger Jorn var kreativitet et grundlæggende vilkår for det enkelte menneskes trivsel og livsglæde. En mulighed for at skabe fællesskab mellem mennesker. Han var overbevist om, at alle kan være kreative - at det hverken kræver det store udstyr eller et særligt talent" siger Jacob Thage, direktør på Museum Jorn, om baggrunden for at museet for andet år i træk inviterer alle elever i 1. klasse til at vildt lege med farver. Bogens mission er at skabe hverdagsglæde i med afsæt i Jorns kreative univers, og selv om den er tiltænkt brug i familien, kan den sagtens også inspirere undervisningen i billedkunst.

Sådan får du fat i bogen

Museum Jorn tilbyder et gratis eksemplar af bogen til alle 1. klasse-elever i skoleåret 2019/2020. Bogen skal bestilles gennem barnets skole, som bestiller et klassesæt via hjemmesiden museumjorn.dk eller bogens hjemmeside 100xjorn.dk Skolen betaler kun forsendelsesomkostninger

Andre interesserede kan købe bogen til 139 kr. i museets webshop

For yderligere informationer kan du kontakte Sofie Normann Christensen, snc@museumjorn.dk, telefon 20431911

'100 eksperimenter vi kan lave derhjemme ved køkkenbordet', indeholder en række Jorn-inspirerede kunsteksperimenter til at sætte gang i både kreativitet og historiefortælling. Eksperimenterne kræver kun simple hverdagsredskaber. Man kan bruge alt, fra et viskestykke for øjnene til en fisk dyppet i maling. Og det er meningen, at børnene skal opleve, hvor lidt der skal til for at skabe et væsen ud af en krusedulle eller en kugleskør kugleugle.

Projektet og bogen er støttet af Nordea-fonden. Henrik Lehmann Andersen, direktør i Nordea-fonden, udtaler:

"Asger Jorns værker, arbejdsmetoder og kunstneriske univers kan stadig inspirere børn til leg og kreativitet. Med bogen og digitale tiltag, får børn, forældre og skoler nu redskaberne til selv at eksperimentere med Jorns teknikker. Både i skolen og hjemme ved køkkenbordet. Vi håber, at projektet vil inspirere en ny generation af børn til flere kreative aktiviteter."

Artiklen fortsætter under banneret

Til bogen hører også hjemmesiden 100xjorn.dk, hvor en række af eksperimenterne demonstreres på film. Museum Jorn opfordrer i øvrigt til, at man tager billeder af værkerne og lægger dem på instagram med hashtagget #100xjorn.

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Billedkunstnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med foreningen Danmarks billedkunstlærere.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.415 andre er allerede tilmeldt