Sådan ser det nye sprogkort fra Det nationale sprogcenter for fremmedsprog ud.

Få inspiration fra andre skolers sprogprojekter på nyt interaktivt sprogkort

Hvilke skoler har gang i spændende engelsk-projekter, og hvor har eleverne mulighed for at vælge fransk? Det kan man nu let få svaret på via et interaktivt sprogkort, som Det Nationale Sprogcenter for Fremmedsprog har lanceret.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Vidste du, at Klarup Skole i Aalborg har en international profil, hvor det ikke kun er i engelsktimerne, at undervisningen foregår på engelsk, og at skolen har venskabsskoler i Beijing, Bruxelles og Frederiksstad?

Og har du styr på, hvilke skoler der har tradition for at udbyde fransk?

Det og meget mere kan du nu få svar på via et nyt interaktivt sprogkort, som Det Nationale Sprogcenter for Fremmedsprog har udarbejdet.

Kortet er indtil videre kun en betaversion, og der vil blive tilføjet flere oplysninger på kortet i løbet af efteråret.

"Sprogkortet skal hjælpe med at få alle de gode fremmedsprogstiltag frem i lyset, som sker rundt om på landet uddannelsesinstitutioner, så andre kan lade sig inspirere af dem. Sprogkortet er dynamisk og bliver løbende opdateret", skriver Det nationale sprogcenter for fremmedsprog i en pressemeddelelse.

Kun få skoler opretter fransk hvert år

For at gøre kortet overskueligt er det muligt at kombinere søgekriterier inden for kategorierne "sprog", "uddannelse" og "aktivitet".

Hvad gør din skole?

Det er blandt andet også muligt at finde ud af, om der er en uddannelsesinstitution i nærheden af dig, som tilbyder mere eksotiske sprog som kinesisk, arabiks, russisk eller italiensk.

Hvis din skole har nogle interessante fremmedsproglige tiltag, har du mulighed for at kontakte Det Nationale Sprogcenter for Fremmedsprog, så din skole også kan komme med på kortet. Hvis det er tilfældet, kan du skrive til ncffost@hum.ku.dk.