Sidste år vandt 'Læsningen er Løs' i Nyborg.

Så er det tid til at indstille til Årets Læseinitiativpris

1. september er sidste frist for at indstille en kollega, et team eller måske dig selv til Årets Læseinitiativpris 2019. Vinderen modtager 15.000 kroner.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Sidste år gik prisen til initiativet 'Læsningen er løs' i Nyborg, hvor skoler og biblioteker har indgået et samarbejde om at øge børn og unges læselyst.

Læsepris: Samarbejde med folkebiblioteket gavner læsningen

Det er Landsforeningen af Læsepædagoger der uddeler prisen sammen i samarbejde med Gyldendal Uddannelse, og vinderen bliver udpeget på Munkebjergkonferencen 22. november. De vil med prisen "anerkende og skabe øget fokus på skriftsproglige initiativer, der styrker børn, unge og voksnes læsefærdigheder og læseglæde eller medvirker til øget viden om læsning hos professionelle, politikere, forældre og andre". Man kan derfor indstille alle, som har iværksat et initiativ, der medvirker til at styrke læsefærdigheder, læseglæde eller øget viden om læsning. Vinderen af Årets læseinitiativpris får 15.000 kroner og fire nominerede læseinitiativer får hver en gavecheck på 1000 kroner til indkøb af materialer fra Gyldendal. Indstillingsskemaet kan findes via linket herunder.