Blog
0   4

Ahrendtsen og DF classic

Abonner på nyt om Folkeskolens madkundskabsrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

DF foreslår mere konsekvens, især i de såkaldte ”ghettoområder” og flere magtbeføjelser til lærerne.

Alex Ahrendtsen, der er skolepolitisk ordfører for DF, har sat sig i spidsen for et korstog mod ”blødsøden og venstreorienteret” pædagogik i skolen. I en artikel i Folkeskolen og et indslag i P1 tirsdag morgen har han gjort sig til talsmand for, at lærerne skal have øgede magtbeføjelser i opkogte situationer.

Lærernes retsstilling

Man kan læse forslaget som et indspark i en diskussion om og afklaring af lærernes retsstilling. At der er brug for en præcisering af lærernes retsstilling i disse situationer, er blevet tydeligt efter en række sager, hvor lærere er blevet afskediget på tilsyneladende meget løse grundlag. Jeg er bare ikke helt sikker på, at Ahrendtsens skoleridt over stok og sten på DFs kæphest om mere disciplin, handler om hensyn til lærernes retsstilling.  Ahrendtsen vil have myndighed og magtbeføjelser til lærerne. Og det er måske også billigere end to-lærer ordninger og mere uddannelse. Den stigende vold mod lærere kunne jo godt hænge sammen med en mangel på ressourcer til den øgede inklusionsopgave.

Ingen spanskrør

Artiklen fortsætter under banneret

Man kunne have DF mistænkt for at pudse profilen med ”gode gamle” forslag. Mere konsekvens, især i de såkaldte ”ghettoområder”, og et opgør med den ”blødsødne og venstreorienterede pædagogik”. Han understreger dog, at han ikke vil genindføre spanskrøret. Men læreren skal kunne ”tage fat i armen på en elev og hive ham på kontoret”. Det kan han sagtens sige, når flere elever i 6. klasse er højere end mig.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Ernæring og sundhedsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for madkundskab, sundhed og ernæring. I samarbejde med Foreningen for madkundskab.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
735 andre er allerede tilmeldt