Debat

Hvem bestemmer politikken

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hvilket udfald på grund af foreningens deltagelse i F2000. Denne gang er det Lise Døssing fra Varde (Folkeskolennummer 46), som var en af forfatterne bag de meget omtalte anbefalinger fra Fokusgruppe 5.

Hun harcelerer over, som hun skriver, 'de bagstræberiske og politiske kandestøberier', som en kongres i Danmarks Lærerforening hengiver sig til.

Jeg var selv en af de formastelige, der tillod sig at spørge til hovedstyrelsens behandling af anbefalingerne og status for disse.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Jeg tillod mig endog at sige, at jeg personlig godt kunne undvære anbefalingerne fra Fokusgruppe 5, men jeg forstår, at du, Lise Døssing, synes, at det er mig, der tager fejl.

Du står ikke alene, for som jeg sagde i min tale til kongressen, så er BUPL, Forbundet for Pædagoger og Klubfolk, enig i disse anbefalinger. Forbundet skriver i sit fagblad 'Børn og Unge', at: 'Skolens porte bliver slået påvid gab for pædagogerne, hvis undervisningsminister Magrethe Vestager følger en anbefaling om at ændre folkeskoleloven, så pædagoguddannede får ret til at undervise de yngste klasser'.

Senere står der: 'Fokusgruppen kommer endelig med en generel anbefaling, som BUPL i øvrigt har stået fadder til'. Den lyder: 'Det foreslås, at der tages initiativ til at udarbejde en handleplan, som kan fremme samarbejdet om en koordineret indsats for småbørn med særlig vægt på at få de tilbud, der eksisterer på dagtilbuds- og skoleområdet, til at spille sammen'.

Hvis det er bagstræberisk at mene anderledes end det citerede, ja så er jeg stolt over at være bagstræberisk.

I øvrigt blev det jo på samme kongres diskuteret, hvorvidt anbefalingerne nu også var Danmarks Lærerforenings politik.

På kongressen svarede Anni Herfort, at vi læser anbefalingerne forskelligt, og det lader til, hun har ret.

Men heldigvis for skolestarten blev det af en enig kongres slået fast, at disse anbefalinger opfattes som værende i strid med foreningens politik.

Jeg beklager, at du skammer dig, men glæder mig over, at der nu er nedsat en tværgående næstformandsgruppe, som skal afklare, hvad der er Danmarks Lærerforenings skolestartspolitik.

Det er stadig noget, medlemmerne og kongressen bestemmer.

Jørgen Dahl

kongresdelegeret, Ballerup Lærerkreds