Blog
0   12

Går det helt ad helvede til?

Abonner på nyt om Folkeskolens religionsrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Paradis, helvede, etiske dilemmaer og en ny novelle. Der er kommet et nyt gratis materiale, som jeg er nødt til at prøve af.

I min blog sidste år lovede jeg mig selv, at jeg ville forny et forløb i min undervisning hvert år. Et vigtigt løfte - dels fordi, man kører træt i at lave det samme år efter år, dels fordi, nogle kilder efterhånden bliver for utidssvarende.

Leveregler

”Leveregler” kom mit fornyede etikemne til at hedde. En overskrift, der kan indeholde uendelig mange underemner og problemstillinger. Det var egentlig klart, da jeg fik øje på projektet ”Går det hele ad helvede til?” fra Folkekirkens Skoletjeneste.

Egnet

Artiklen fortsætter under banneret

Forløbet tager udgangspunkt i en nyskrevet novelle ”Egnet” af Kenneth Bøgh Andersen. En novelle, der foregår i det samme univers som ”De hvide mænd”. Det er et lækkert og omfattende materiale, der som udgangspunkt skal køres tværfagligt mellem kristendomskundskab og dansk. Forløbet er sat til at være 15 lektioner, og er dermed alt for langt for en faglærer. Men man kan jo plukke ud.

Etiske dilemmaer

Det, der begejstrer mig, er, at der indgår etiske dilemmaer, som eleverne skal diskutere i grupper på tid, og dilemmaerne får en konsekvens for hovedpersonen i det spil, der følger med. Der er indlagt faser, hvor man skal argumentere for to modsatrettede synspunkter. Eleverne kan altså lære at diskutere svære ting, mens de ”gemmer” sig bag en person. Det kan være svært at fremføre argumenter, som man personligt står bag i undervisningen. Det slipper man for her, men man lærer stadig at argumentere i svære spørgsmål.

Paradis og helvede

Jeg er også glad for de klip, der følger med på det tilknyttede website. Her udtaler to præster og to imamer sig om helvedes- og paradisforestillinger i hhv bibelen og koranen. Klippene kan bruges som kilder.

Lærervejledningen indeholder både forløbsvejledning og baggrundstekster til underviseren.

Jeg er i fuld gang med at indtænke dette nye, gratis materiale i mit forløb. Jeg håber, websitet bliver liggende de næste år, for der er en masse godt at hente.

Dansklærere

Næste år skal jeg nå at have dansklærerne med . Heldigvis læser de lige nu ”De hvide mænd” på 9. årgang, så eleverne har allerede en forforståelse for universet, når jeg præsenterer dem for forløbet.

Det er uden tvivl nemmere, at gøre som man plejer, men det er nu sjovere ind i mellem at gøre noget nyt. Især, når andre har gjort en stor del af arbejdet for en.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Religionsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Religionslærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
983 andre er allerede tilmeldt