Debat

Løgnen om skolen for alle

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Tilstedeværelsen af foreningen Mensa, der nu ytrer sig i pressen såvel som i Folkeskolen, må hamre en pæl gennem den sejlivede, ofte fremsatte løgn om, at folkeskolen i dag er skolen for alle. Det kan den sandsynligvis heller aldrig blive. Så er det fastslået. Men artiklen i nummer 45 demonstrerer samtidig skolens vilje til endnu en gang at smyge sig uden om problemet for at kunne opretholde målet om det lavest mulige uddannelsesniveau i den hellige ligheds navn. 'Han klarer sig jo fint', var en skoleleders første afværgereaktion over for den elev, der grundet velbegavethed netop ikke klarer sig fint i den skole, hvis hele ideologiske grundlag er indrettet på at frigøre sig fra velbegavetheden. Klasselæreren supplerer med, at vi er meget opmærksomme på, at eleven skal profitere socialt af projekter. Han må endelig ikke blive nørd. Ja, det er nemlig afgørende. Lad os drukne problemerne i projektarbejderne, hvor velbegavetheden usynliggøres i en grad, så selv de velbegavede ikke erkender deres uønskede fejlkonstruktion. For en nørd er tydeligvis en velbegavethed, der ved et uheld er blevet sig velbegavetheden bevidst. Og så skal en skole med fordummelse som mål sørge for i sin funktion som antiskole at sløre denne bevidsthed i uddannelseshæmmende projektarbejder. Meningen er, at disse pariaer skal tilpasse sig skolens foventninger om ensgørelsens lyksaligheder og ikke falde udenfor. Derfor skal disse uvæsener acceptere at drukne deres afvigende og ideologisk fejludviklede evner i middelmådighedens mudderpøl i verdens bedste folkeskole.

Vagn Madsen

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Brønderslev

Powered by Labrador CMS