Blog
0   2

Årsplan – tag det du kan bruge.

Abonner på nyt om Folkeskolens madkundskabsrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Madkundskab er på programmet for både 5, 6 og 7. klasserne i år. Eleverne skal have 60 klokketimer på alle tre klassetrin. Men fordelingen af de samme timer kan laves på flere forskellige måder.

På vores skole har 5. og 6. klasserne fire lektioner ad gangen i et halv år. Det giver selvfølgelig en noget anden planlægning, når der kun er den halve tid. Jeg har fire hold. Tre 5. klasser og en 6. klasse.

Vedrørende bæredygtighed kommer der mere information meget snart, men sæt det på din årsplan for 6., 7., og 8. klasserne.

Vores årsplan for 6. klasse ser således ud:

Uge 33 Frugtsalat a la mig   Inspiration fra Madkundskab af Helle Brønnum Carlsen

Artiklen fortsætter under banneret

Uge 34 Grønsalat a la mig   Inspiration fra Madkundskab 

Uge 35 Korn og bollebagning   Inspiration fra Madkundskab 

Uge 43, 44, 45, 46 GoCook Smagekassen  Klimavenlig mad

Uge 51 Risengrød og æbleskiver

Uge 2, 3, 4, 5, 6  Verdensmål 12 Bæredygtighed   

Uge 24, 25 og 26 Et emne fra 100% min Kogebog

5. klasserne

Jeg har forsøgt at lave planerne helt ens, så der skal købes det samme ind til alle tre klasser på én gang. Men på grund af andre aktiviteter, helligdage m.m. så bliver planen i nogle uger skubbet og 5c har 17 gange, 5b har 16 gange og 5a kun 15 gange.

Valghold

På valghold i madkundskab er der to hold. Undervisningen foregår 10 gange med 7 lektioner. Der er to lærere, ét køkken, men med mulighed for at låne et køkken på naboskolen.

Jeg ønsker alle et godt skoleår uanset om, der er to lektioner hele året, tre lektioner ¾ af året eller som jeg 4 lektioner ½ år.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Ernæring og sundhedsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for madkundskab, sundhed og ernæring. I samarbejde med Foreningen for madkundskab.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
735 andre er allerede tilmeldt