Debat

Tydeligere markering

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Medlemmerne på Sabro-Korsvejskolen ønsker en tydeligere og mere markant markering fra DLF på sommerens mange overskridelser af planlægningsbestemmelserne landet over.

Lokalt er der stor forståelse for de problemer, skolelederne løb ind i med sene planlægningsforløb fremkaldt af mislykkede kommunale forhandlingsforløb og ubrugelige edb-systemer.

DLF har materiale fra skolerne, der viser omfanget af forsinkelserne - det, der bør kunne reageres på, er den brede kollektive forsinkelse, ikke den enkelte skoles forhold.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Hvordan sikrer man ellers mod brud på overenskomsten, hvis man ikke i dette år med omfattende forsinkelser af planlægningen siger klart fra?

På medlemmernes vegne

Flemming Thisted

Sabro-Korsvejskolen, Sabro

Svar

Du har på vegne af medlemmerne ved skolen rettet henvendelse til hovedstyrelsen om tydeligere og mere markant markering fra DLF på sommerens mange overskridelser af planlægningsbestemmelserne landet over.

Denne henvendelse er blevet behandlet ved hovedstyrelsens møde den 13.-14. november 2000.

Foreningen kan tilslutte sig kritikken af, at kommunerne ikke har fået lærernes arbejdstid og lønudbetaling på plads inden aftalernes ikrafttræden.

Kritikken af kommunernes manglende overholdelse af overenskomsten indgik også i Kongres 2000. I en resolution fra kongressen blev kritikken udtrykt blandt andet således: 'Det er utilstedeligt, at kommunerne ikke har formået at få lærernes arbejdstid og lønudbetaling på plads i forbindelse med overenskomstens ikrafttræden. Kommunernes Landsforening må som aftalepart sikre, at de kommunale arbejdsgivere rettidigt omsætter overenskomsten til virkelighed'.

Forud for kongressen havde de generelle problemer med overholdelsen af overenskomsten blandt andet på baggrund af de mange meldinger fra kredsene været drøftet med Kommunernes Landsforening, men disse drøftelser endte uden resultat.

De resultatløse drøftelser er fulgt op af en anmodning til kredsene om at indsende konstaterede overenskomstbrud til foreningen med henblik på videreførelse i det arbejdsretlige system, så medlemmernes rettigheder kan sikres.

Generelle spørgsmål kan ikke behandles i det arbejdsretlige system. Sager, der rejses i det arbejdsretlige system, afgøres på grundlag af de konkrete omstændigheder og forhold. Arbejdsretten eller en voldgift kan således ikke forpligte andre kommuner end de, der er rejst en konkret sag i forhold til.

Yvonne Hindsberg

kontorchef, Fagligt kontor