Blog
0   18

Så må vi klare os med Google Translate

Abonner på nyt om Folkeskolens tysk- og franskrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Vi kan ende med at blive en nation af fremmedsprogs-zombier, der kun kan klare os med et dårligt oversættelsesprogram.

Krise og tiltag

Sprogdød, sprogkrise, meget lille fremmedsprogsinteresse i Danmark - det er desværre en kendsgerning. Den politiske vilje til at fremme sprog, udover engelsk, har foreløbig bl.a. udmøntet sig i en Tysklandsstrategi fra 2016, en erklæring om fransk/dansk samarbejde om forskning og uddannelse og nedsættelsen af NCFF - Nationalt Center for Fremmedsprog - for styrkelse af fremmedsprog i uddannelsessystemet. Alt sammen gode tiltag og rigtig mange ivrige og engagerede lærere gør hver dag et stort stykke arbejde for at sprede glæde ved sprog, give hinanden idéer og opbakning og ikke mindst holde liv i de sprog, der engang var et naturligt fag for alle grundskoleelever at komme i berøring med i deres skoletid.

Men er det nok? Hvornår begynder politikerne at tale om det fantastiske ved sprog - sådan rigtigt?

Google-Translate - nemt og bekvemt

Artiklen fortsætter under banneret

Desværre er det jo sådan, at jeg tit møder en uforståenhed overfor det at lære sprog. Både voksne og børn kan slet ikke se, hvorfor det er godt at kunne andet end engelsk. “Tyskerne og franskmændende kan da bare tale engelsk ligesom os. Så er vi jo ligestillede” eller “hvorfor lærer de andre ikke bare dansk?”, hører jeg tit. Den sidste kommentar jeg læste til et debatindlæg i Jyllandsposten om sprogdød var; “så må vi jo klare os med Google Translate”. Og ja, det kan blive en realitet , det er nemt og lige ved hånden og det bliver virkelig sjovt når man tænker på de mere eller mindre heldige oversættelser, man kan få her.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Tysk og fransknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for fagene. I samarbejde med Sproglærerforeningen, Tysklærerforeningen og Fransklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
889 andre er allerede tilmeldt