Debat

Frustrerede pensionister

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Flere pensionerede kolleger i DLF har signaleret utilfredshed med tingenes tilstand.

I Folkeskolennummer 45 var det Winnie Henriksen, Bagsværd, Inge Kryger, Esbjerg, og Hans-Aage Pedersen, Nakskov.

Winnie Henriksens spørgsmål har Anni Herfort svaret på. Jeg vil tage et par af de øvrige spørgsmål op.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

For at markere pensionisterne og vore synspunkter fremlagde de ti kongresdelegerede med Bent Skovlund, Hørsholm, som ordfører et forslag om tilføjelse af ordet 'pension'i hovedstyrelsens forslag til kongresvedtagelse vedrørende løn og arbejdstid.

Afsnittet ville da have haft følgende ordlyd:

'Ved de centrale forhandlinger skal foreningen søge at sikre reallønnen for alle og udligne eventuelle generelle skævheder i løn- og pensionsudviklingen for såvel medlemmer i det nye lønsystem som medlemmer i anciennitetslønsystemet'.

Vort forslag blev afvist af hovedstyrelsen, og da vi nødig så det nedstemt, blev det trukket tilbage. Men gemt er ikke glemt.

I Folkeskolennummer 14 havde jeg en diskussion om det fjerde pensionistkursus med Astrid Schjødt, og i nummer 43 redegjorde Mogens Vindegaard, Roskilde, på samtlige ti pensionistdelegeredes vegne for ønsket. Det er nu indsendt til hovedstyrelsen. Vi må krydse tommelfingre for et positivt udfald.

Hvad angår vort område har Folkeskolenefter en tynd start på året revancheret sig i de seneste måneder.

I nummer 39 tager bladet på pensionistudflugt i Kolding. I nummer 41 interviewes to generationer som kongresdelegerede. I nummer 44 refereres et pensionistmøde i Herning.

Der er nok at tage fat på.

Finansministeren mener, at tjenestemandspensionen er skattefinansieret; vi mener, at pensionsbidraget blev fradraget ved lønfastsættelsen i 1969.

Satsreguleringens lovgrundlag er draget i tvivl af Scharla Nielsen. Foregår beregningen i dag på et fejlagtigt grundlag?

Den sociale pensionsfond blev oprettet i 1970 for at sikre en tillægspension til folkepensionen.

Fonden er tæt på 150 milliarder kroner. Man kunne med renterne af disse penge give folkepensionens grundbeløb en pæn forhøjelse.

Beskatningen af egen bolig er blevet skærpet for pensionister sammenlignet med den tidligere ordning.

Skulle ideerne slippe op, vil pensionisterne med glæde ryste flere ud af ærmet.

Paul Elmholt

Odense

delegeret, fraktion 4