0   204

Skolestartsslagsmål for retten

Voldgiftsretten tager stilling til, hvem der har overenskomsten for en ansat i Skive Kommunes projekt leg og læring

Onsdag og torsdag i denne uge skal tre højesteretsdommere tage stilling i grænsekrigen mellem Danmarks Lærerforening og pædagogernes fagforbund BUPL.

Onsdag procederes BUPL's sag mod Kommunernes Landsforening (KL) om, hvorfor en pædagoguddannet ansat i kommunens skolestartsprojekt leg og læring er ansat på DLF-overenskomst, og torsdag handler det så om DLF's sag mod KL om nøjagtig den samme pædagog.

Artiklen fortsætter under banneret

'Vi forsøgte i meget lang tid at komme ind som tredjepart i BUPL's voldgiftssag, men det kunne vi ikke få lov til, og så så vi ikke anden mulighed end at anlægge vores egen sag', siger DLF-konsulent Anette Demant.

Den pædagoguddannede kvinde havde sidste år syv ugentlige timer i fritidsordningen, 15 timer som skoleassistent i 1. klasse - billedkunst og de særlige aktivitetstimer alene, dansk og natur/teknik sammen med en lærer. Desuden havde hun fire timer i skolens såkaldte pauserum, hvor klasser kan komme, hvis der mangler vikarer. Hun er ligesom alle andre pædagoger, som er ansat på Skives skoler efter indførelsen af leg og læring, ansat som børnehaveklasseleder på DLF-overenskomst. BUPL mener imidlertid, at aktivitetstimerne hører hjemme under BUPL's overenskomst - men til børnehaveklasselederløn. Danmarks Lærerforening fastholder, at al den tid, hvortil eleverne har mødepligt, er undervisning og hører under DLF's overenskomst - Skive Kommune har i øvrigt også søgt og fået dispensation til, at eleverne kan gå i skole seks timer om dagen.

Skoleassistent kan man i dag være både i henhold til BUPL's overenskomst og i henhold til DLF's overenskomst for børnehaveklasseledere. Men hvis Kommunernes Landsforening, som det ser ud på forhånd, giver BUPL ret, så vil der med et slag være lukket for børnehaveklasselederes adkomst til at arbejde som skoleassistenter, børnehaveklasseassistenter, som støttepædagoger og i taleundervisning og sprogstimulering for førskolebørn, vurderer Danmarks Lærerforening.

Så udfaldet af de to sager er ventet med tilbageholdt åndedræt i såvel Danmarks Lærerforening som i de mange kommuner landet over, der arbejder med skolestartsprojekter. Danmarks Lærerforening har ingen adgang til voldgiftssagen onsdag, ligesom BUPL ikke er til stede torsdag - gennemgående figurer er repræsentanterne for Kommunernes Landsforening og som noget usædvanligt hele tre højesteretsdommere. Hvornår de kommer med en afgørelse, er uvist.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet