Blog
7   19

Forældre vil gerne høre om andet end dansk og matematik.

Abonner på nyt om Folkeskolens historie- og samfundsfagsrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

De fleste forældre forventer løbende tilbagemelding fra dansk, matematik og engelsk. Men de vil ligeså gerne høre om de mindre fag. Samtidig kan dit fag komme med ved middagsbordet.

"Fedt, at du fortæller om din undervisning”. ”Vi har talt historie her til aften. Godt at følge faget”.

Sådan kunne nogle forældresvar lyde som respons på en hurtig update fra dagens historie- eller kristendomsundervisning.

De fleste forældre vil nemlig rigtig gerne høre, hvad deres rødder laver i alle fag, men i en travl hverdag, får man ikke lige spurgt. Hvem kender ikke til det?

Derfor bliver de glade og engageret, når du fortæller dem om din undervisning i kulturfagene. Der sidder mange forældre, der er kulturfagligt interesserede i forskellige henseender, og de vil gerne høre, hvad der sker i fagene.

Artiklen fortsætter under banneret

Du viser din interesse og fagets vigtighed.

Disse hurtige indblik i kulturfagene viser samtidig, at du som lærer vægter dine fag højt. Du finder det relevant at informere forældrene om indholdet, og du giver dem mulighed for at drøfte undervisningen med deres børn. Du vil formentlig opleve, at nogle forældre tager sig tid til at svare positivt på din opdatering, og det skaber motivation den anden vej tilbage til dig. Win/ win.

Selvfølgelig kan der også komme mere kritiske svar, men for det første er det sjældent, at man svarer en engageret lærer med kritik. For det andet, hvis du i din mail kort har forklaret dine pædagogiske og faglige hensigter med stoffet, så er du på forhånd fagligt funderet, og det kan de fleste forældre gode lide. De behøver ikke være enige for at forstå dine hensigter.

Nu er det jo ikke sådan, at du skal skrive hjem efter hvert modul. Det kører man nok lidt død i. Du kan skrive en gang om måneden, eller lige efter du har introduceret et nyt tema, afholdt en fremlæggelsesrunde eller dine elever har lavet faglige produkter, hvor du lige vedhæfter et par fotos eller links. Du bestemmer selv. Det er tid givet godt ud.

God weekend derude.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Historie- og samfundsfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for de to fag. I samarbejde med foreningen Falihos.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.535 andre er allerede tilmeldt

Religionsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Religionslærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.112 andre er allerede tilmeldt