Debat

Ringe arbejdsforhold

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

En stor tak til Inge Kryger (Folkeskolennummer 45), fordi du gider at læse Folkeskolenog blive vred over de manglende debatindlæg fra fraktion 4's delegerede. Vi arbejder på at få en fast rubrik, ligesom skolelederne har fået - vi repræsenterer jo mange flere medlemmer. Her kunne vi løbende skrive om pensionisternes interesseområder.

Også jeg læste med iver referatet fra kongressen. Ak - der var ikke et ord om vores udtalelser fra talerstolen. Vi havde en resolution, som vi måtte trække, da den ville blive nedstemt med bragende majoritet. Vi prøvede også at få vore krav om forbedrede pensionsforhold ind i en af hovedstyrelsens resolutioner, men også her led vi et markant nederlag. Der var dog spredt bifald i salen.

Der er en rapport om pensionsforhold til behandling i hovedstyrelsen på mødet her i november. Vi har fået lov til at pege på fejl og mangler i denne rapport, men vi fik ikke den endelige udgave til gennemsyn før behandlingen på hovedstyrelsesmødet.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Pensionistkurserne og deres antal i forhold til vores medlemstal i fraktion 4 er selvfølgelig et område, hvor vi arbejder hårdt for at overbevise hovedstyrelsen om, at det er en urimelig afgørelse, de har vedtaget. Vort kontingent skulle rigeligt dække flere kurser.

Vore arbejdsforhold i fraktion 4 er utrolig ringe. Vi får ikke en krone til telefon, frimærker og kuverter fra foreningen. Vores gruppe har haft to møder ud over kongressen, et eftermiddagsmøde, da vi lige var valgt, og et fra frokost til frokost-møde. Men det er for lidt, når vi ikke kender hinanden særlig godt. Trods dette gløder telefonerne, og ideerne sendes rundt og diskuteres.

De, som scorer kassen, er vore kolleger, som stadig er i arbejde og på slutløn. De bliver hele tiden løftet til nyt løntrin - i øjeblikket trin 40. Det betyder, at de pensioneres fra dette trin og derved får en meget højere pension, end vi har fået. De mange særlige tillæg tæller nemlig ikke med i vores pensionsberegning. Hvis vi kan overbevise finansministeren om, at de skal med, er meget nået. Her arbejder vi sammen med de andre tjenestemandsgrupper.

Neel Eriksen

kongresdelegeret for fraktion 4