Choktal

Begejstring i hovedstyrelsen for pensionsrapport, men mange var overraskede over tallene

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

For mange hovedstyrelsesmedlemmer i Danmarks Lærerforening betød pensionsrapporten, at der blev sat tal på forskellen mellem tjenestemandspension og overenskomstpension, og for flere af dem, blandt andre Peter Hess-Nielsen, var tallene et chok. Men John Illum fra arbejdsgruppen bag rapporten og næstformand Stig Andersen understregede, at tallene fra Lærernes Pension er de tilsagn, som pensionsselskabet kan give sine medlemmer i dag.

'Lærernes Pension betragtes stadig som en pensionskasse under opbygning, og det betyder, at der stilles særlige krav til kassens solvens og begrænsninger på, hvor meget den må investere i aktier'.

Der var begejstring for det store arbejde hele vejen rundt om bordet i hovedstyrelsen og enighed om arbejdsgruppens anbefalinger af, hvordan foreningen ved blandt andet overenskomstforhandlinger, lobbyarbejde over for lovgiverne og lønforhandlinger skal arbejde for forbedringer af både tjenstemands- og overenskomstpension. Og der var faktisk også stor interesse for det noget uortodokse forslag om, at foreningen skal overveje at kræve forhøjelse af ATP-bidraget (Arbejdsmarkedets Tillægspension) ved kommende overenskomstforhandlinger - simpelthen fordi ATP har haft så heldig en hånd med sine investeringer de senere år, at pengene i øjeblikket forrentes bedst der.

Om der også i fremtiden skal være en særlig arbejdsgruppe under hovedstyrelsen, der skal beskæftige sig med pension, er nu op til fagligt udvalg, men John Illum konstaterede:

'Det har været meget givtigt, at medlemmer fra begge systemer sammen har diskuteret pension'.

kara

Læs også side 26