Seminarier godt med i CVU

Kun et enkelt lærerseminarium har definitivt meldt fra at deltage i et CVU-center

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Lærerseminarierne er godt med, når det gælder om at blive en del af et CVU, center for videregående uddannelse. Ribe Seminarium er ganske vist ene blandt lærerseminarierne om allerede nu at være en del af et CVU, men ifølge Undervisningsministeriets oplysninger indgår mellem 11 og 16 andre i drøftelser om at oprette et.

Det eneste lærerseminarium, der med sikkerhed har droppet CVU-planerne, er Haslev Seminarium.

'Vi tror ikke, vi vil få tilstrækkeligt ud af en centerdannelse. Det vil bare skabe yderligere bureaukrati og dermed ikke fremme læreruddannelsens kvalitet og indhold', siger seminariets souschef Henning Nørhøj.

Der er en grund mere til, at man i Haslev har lagt CVU-planerne på hylden.

'Vores geografiske beliggenhed gjorde det naturligt, at vi indgik i CVU-Sjælland med Holbæk Seminarium, pædagogseminarierne i Slagelse og Hindsholm og husholdningsseminariet i Sorø, men ved at gå med her, ville vi vende ryggen til de mange studerende, vi har fra Køgebugt-området og den sydlige del af København. Den situation ønskede vi ikke at komme i'.

Henning Nørhøj er godt klar over, at det kan komme til at koste kroner at holde sig udenfor.

'Vi ved, at der er en risiko for, at vi på længere sigt går glip af bevillinger, men selvom det ikke giver de samme muligheder for indflydelse, kan vi altid slutte os til et CVU, hvis vi opdager, at det sker', siger han.

Selvom mange lærerseminarier ser ud til at være interesserede, så tager dannelsen af CVU'er længere tid end forventet. I foråret gav Undervisningsministeriet udtryk for, at man forventede dannet 25 CVU'er, men der er indtil nu kun kommet fire ansøgninger, og der er kun fem flere på vej. Ud af de i alt 100 mellemlange videregående uddannelser er der kun 27, der er kommet så langt, at man indgår i realitetsforhandlinger.

Undervisningsminister Margrethe Vestager venter dog, at der kommer en del flere ansøgninger det kommende halve år.

Ribe Seminarium indgår i CVU-Vest sammen med pædagogseminariet i Esbjerg. Det eneste, der mangler, er Undervisningsministeriets endelige godkendelse.

Jan Kaare er freelancejournalist

Vi tror ikke, vi vil få tilstrækkeligt ud af en centerdannelse. Det vil bare skabe yderligere bureaukrati og dermed ikke fremme læreruddannelsens kvalitet og indhold