Hans Ivar Bentsen

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hans Ivar Bentsen døde natten til den 4. november. Hans liv blev for kort, men det lykkedes ham at gøre det mere indholdsrigt end de fleste.

Hans Ivar var samsing, hvilket ingen blev ladt i tvivl om efter bare kort tids samtale. Alligevel blev han i løbet af 40 år mere lolsk end de fleste lollændere. Hvad den mand ikke vidste om Lolland og lollænderne, var ikke værd at vide, og hans viden udkom på skrift ved utallige lejligheder.

Han var underviser af Guds nåde, men det var ikke nok for Hans Ivar. Han følte sig forpligtet til at deltage i så at sige alt, hvad der rørte sig i samfundet. Han var for kommunesammenlægninger - også med brask og bram og foredragsturneer for at overbevise de vantro. Lige så meget var han imod fællesmarkedet, så bønderne lovede ham øretæver på torvet i Rødby.

Husmandsbevægelsen havde en ivrig forkæmper i Hans Ivar; og mens han var radikal, var der radikale til.

Lokalhistorisk Arkiv var hans hjertebarn, og der kunne han genoptage sin underviser- og formidlerrolle over for skoleelever og gamle elever, der altid henvendte sig til Hans Ivar, når der var noget, de ikke kunne finde ud af.

Hans Ivar var kirkelig interesseret og lagde arbejde i menighedsrådet, og så fik han alligevel tid til at sørge for sine medpensionister i fraktion 4. Han sad i kredsens mimreudvalg og arrangerede sommerture, hvor han så selvfølgelig selv var guide. Og han kunne blive noget så stjernegal, hvis der var nogle af de andre gamle nisser, der troede, at de vidste bedre besked om turenes seværdigheder.

Hans liv sluttede for hurtigt, og der bliver en masse at fylde ud.

Vi føler alle med Inge-Lise, Mikkel og Mitte i deres savn.

På vegne af nuværende og tidligere lærere

ved Rødby Byskole

Jørgen K. Jacobsen