Blog
5   4

Social spejling

Abonner på nyt om Imperfectus i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Social spejling gør, at vi hele tiden regulerer vores handlinger for at tilpasse dem det nye miljø, og ikke mindst samfundets forventninger.

Den amerikanske socialpsykolog George Mead (1863-1931) mener i sin spejlteori, at vi igennem samspillet med andre, kan iagttage os selv. Det vil sige, at vi bruger andre til, at se og forstå os selv, og dette er et værkstøj, som vi bruger for, at rette op på os selv. En måde, at danne os selv på, så vi passer ind i det eksisterende samfund. Ligesom børn spejler sig i sine forældre, så gør vi det også overfor de mennesker vi dagligt møder. Deres reaktioner på vores adfærd, udtryk, sigen og gøren, bruger vi, ifølge Mead, til at reflektere over egne handlinger, og på den måde korrigerer vi vores selvopfattelse ud fra dem vi spejler os i. Sådan bliver vores selvopfattelse dannet.

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Hjælp os med at teste

Vin lille

⚠️ Hjælp os med at teste nye ideer til de faglige netværk og vind 6 flasker vin  ⚠️
Folkeskolens faglige netværk skal udvikles. Men hvor skal de udvikles hen? 
Vi har brug for din hjælp til at vurdere et par nye koncepter, så vi kan gøre de faglige netværk endnu mere relevante for jer.
1000 tak for din hjælp!
(hvis du vil tage testen på pc, kan du bruge dette link)
Tag testen på mobil - tager ca. 15 min.)