Blog
0   3

Trivslen skabes fra begyndelsen. Materialet finder du her.

Abonner på nyt om Folkeskolens historie- og samfundsfagsrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Det kan være lidt af en udfordring at finde vej gennem junglen af gratis forløb på nettet. Der er mange og kvaliteten kan svinge. Her får du et godt og grundigt forløb fra Red Barnet med klassetrivslen i højsædet.

Undervisningsforløb fra Red Barnet er før blevet omtalt positivt her på Folkeskolen.dk. Forløbet ”Mobning- Om klassens sociale trivsel” er ingen undtagelse.

Hvad enten du er ny eller erfaren, har du lynhurtigt sat dig ind i forløbet, og så er det ydermere lige til højrebenet at differentiere og variere i længden. Det er helt op til dig at definere, hvor meget tid, du vil lægge i det. Det helt overordnede positive ved forløbene fra Red Barnet er, at der serveres meget undervisning med enkle lærervejledninger. Det er ikke en selvfølge ellers.

Trivslen som indgang til din nye klasse på alle trin.

På min arbejdsplads bruger vi dette forløb til at starte de nye syvende klasser op i de første dage efter ferien. Det skal hurtigt indskydes, at materialet også findes til indskoling og mellemtrin, og derfor kan anvendes i hele skoleforløbet.

Artiklen fortsætter under banneret

Med fokus på trivsel signalerer vi, at dette har høj prioritet i vores udskoling, og samtidig er det en udpræget positiv måde at lære sin nye klasse at kende på. Du har mulighed for at samle eleverne i grupper, par eller du kan tage klassesamtaler om de forskellige film og cases med udgangspunkt i de mange spørgsmål, der findes hertil. Du kan med fordel luge lidt ud i spørgsmålene. Nogle af dem bliver lige vel repeterende, men du må heller ikke udelukke dette som en mulighed for at nå elever, der ikke som det første kaster poten i vejret og deltager i klassediskussioner med største iver. Den type elever er der mange af ude i klasseværelserne.

Forløbet deles op og bruges i flere fag.

Du behøver ikke køre hele forløbet på en gang. Du kan evt. notere dig, hvilke konkrete problematikker, der kan arbejdes med og evt. tage et givent problem op, hvis det skulle opstår i netop din klasse eller som forbyggende indsats.

”Mobning- om klassens sociale trivsel” er tværfagligt og kan uden problemer anvendes i det almindelige trivselsarbejde, som vi gør det hos os, men du kan også sagtens inddrage det i et forløb om identitet og sociale sammenhænge som startskud til samfundsfag eller et tema om næstekærlighed eller etik i kristendomskundskab i indskoling eller mellemtrin. Mulighederne er mange og trivslen er alligevel et fundamentalt udgangspunktet læring. Så hvorfor ikke starte der.

God arbejdslyst derude.

Mobning- Om klassens sociale trivsel


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Historie- og samfundsfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for de to fag. I samarbejde med foreningen Falihos.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.569 andre er allerede tilmeldt

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.670 andre er allerede tilmeldt

Religionsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Religionslærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.126 andre er allerede tilmeldt