Blog
0   27

Når magien indtager 1. skoledag

Abonner på nyt om Folkeskolens naturfagsrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Traditionerne er mangfoldige på landets skoler 1. skoledag. Eleverne møder op med sommerfugle i maven. De er fulde af forventninger, glæde og måske lidt nervøse. På Sølystskolen møder vi elever og forældre med hjertevarme, flag, smil og sang.

1.skoledag efter sommerferien

Klokken er 7.40 på årets første skoledag. Solen skinner, Dannebrog vajer i flagstangen, lærere, skolesekreterne og ledelsen på skolen er ved at samles foran hovedindgangen. Musiklæreren har fundet klaveret frem. Her står vi skulder ved skulder. Vi er, som eleverne fulde af forventninger, glæde og måske også nervøse for, hvad vi bliver budt i dette skoleår.

Der uddeles flag og sanghæfter. Tonerne fra klaveret spiller, og vi synger sammen. Forældre og elever begynder at myldre til. De smiler, nogen stopper op – lytter eller optager en lille film.

Sangene

Artiklen fortsætter under banneret

Sanghæftet indeholder fem sange – specielt udvalgt til denne dag. Vi synger vores skolesang, ”Danskernes findes i mange modeller”, ”Giv os lyset tilbage”, ”Vor verden er en tumleplads” og ”Hvor du sætter din fod”.

Teksterne til disse sange sætter tankerne igen. De handler ikke meget om færdigheds- og vidensmål, men derimod om dannelse, venskaber, fællesskaber, mangfoldighed og troen. ALT det som folkeskolen står for.

Prøv det

Hvis du er på en skole, hvor du kan samle et par kollegaer til denne velkomst – så prøv det. Det er en magisk måde at begynde et skoleår på.

Et lille udpluk af teksterne

”Hjertet er åbent og sindet er frit. Sådan er landet, jeg gerne vil kalde for mit”

”Så lær os ven- og fællesskab.”

”Du er en del af os. ”

”Sikken skole fuld af sole. Se, vi skinner som et hold. Alle har en hovedrolle, for vi spiller fælles bold. Når vi åbner dagen sammen, bliver vi større indeni og vi vokser af at dele lys og leg og fantasi.”

PS:

Vi gør det samme ugen op til jul. Der står vi dog indenfor, iført nissehuer og julesweater. Så synger vi sammen julen ind – for elever og forældre.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.591 andre er allerede tilmeldt

Musiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Musiklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
729 andre er allerede tilmeldt