Pernille Rosenkrantz-Theil har nu sat navn på sin særlige rådgiver.

Pernille Rosenkrantz-Theil ansætter særlig rådgiver

Undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil har ansat den 29-årige cand.polit. Bjarke Dahl Mogensen som sin faglige og politiske rådgiver. Et job han tiltræder allerede i morgen tirsdag.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Bjarke Dahl Mogensen kommer fra en stilling som politisk rådgiver i Socialdemokratiet, hvor han har arbejdet med finans, skat, social mobilitet og tværgående økonomisk rådgivning.

Uddannelsespolitik har han dog beskæftiget sig med tidligere - for ti år siden var han nemlig formand for Danske Gymnasieelevers Sammenslutning. 

'Særlig rådgiver' er den officielle danske betegnelse på det, man populært kalder en spindoktor. Det er en embedsmand, der rådgiver ministeren og udpeges af denne, men skal godkendes af regeringens ansættelsesudvalg. Den særlige rådgivers ansættelse ophører, når ministeren går af.